PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Gebruik die grijze maanden in je voordeel!

Vaak mopperen mensen over de grijze maanden van het najaar. Ze vinden het saai en sommigen worden er erg somber van. Maar dat is eigenlijk heel erg jammer. Omarm deze tijd juist, laat het in je voordeel werken.

De tijd om even aan jezelf te werken

In de zomer wordt het alweer druk genoeg met al die spontane borrels en bbq’s. Het is ook fijn om even een tijdje te minderen met alcohol. Veel mensen voelen zich een stuk fitter wanneer ze besluiten even een tijdje niet te drinken.

Dus hup! Juist nu naar de sportschool of je hardloopschoenen aantrekken. Lekker vroeg naar bed met een mooi boek. Ontbijt goed, neem gezonde tussendoortjes, kook vers, eet veel groentes en gezonde vetten. Drink lekker veel water, kruidenthee en verse gemberthee.

Ga je met mooi weer op de fiets naar je werk?  Blijf dit in de koudere maanden ook doen. Dagelijkse beweging zorgt voor een betere stofwisseling en weerstand. Bovendien krijg je er energie van en die energie zorgt er weer voor dat je kiest voor een beter voedingspatroon.

Als je in de donkere maanden geneigd bent meer te eten en je ruilt ook nog de fiets voor de auto loop je grote kans dat je aan zal komen. Met mooi weer wil je dat er natuurlijk weer af hebben. Allemaal extra werk dat je jezelf had kunnen besparen.


Genieten zonder schuldgevoel

Geniet van dat blok chocolade dat je niet kon weerstaan omdat het buiten zo grijs en grauw is en daarom ook je humeur grijs en grauw maakt.

Accepteer dat je dat hebt gedaan. Want als je dat blok eet terwijl je je schuldig voelt heeft dat een negatieve lading die er zomaar voor kan zorgen dat je dat morgen weer doet en daarna ook.

Als je het accepteert van jezelf is het veel makkelijker om daarna de knop om te zetten en weer terug te gaan naar het gezonde voedingspatroon dat je helpt fit te worden en te blijven.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.