Iemand zin in bananenbloesemspread?

Iemand zin in bananenbloesemspread?

 

Oh jullie kennen het nog niet? Haha, nou ik ook niet hoor tot voor kort....

Maar van de week vond ik dus dit blik bananenbloesem terug in mijn voorraadkast. Soms zie ik iets in de supermarkt en dan koop ik het uit pure nieuwsgierigheid. Vervolgens ga ik dan online op zoek naar een lekker recept dat ik ermee kan maken. Maar zover was dit blik tot nu toe nog niet gekomen, evenals het blik Jackfruit dat ernaast staat. Die is een volgende blog aan de beurt. 

Voor de bananenbloesem vond ik een recept op de eigen site van Fairtrade.  Ik ging voor het makkelijkste recept, de visvrije makreelsalade. Eerlijkheid gebied met wel te vertellen dat ik niet op zoek was naar een visvervanger. Maar ik sta wel altijd open voor nieuwe ideeën voor een plantaardig alternatief voor op mijn boterham of cracker. Ik ben namelijk een groot voorstander van meer plantaardige voeding eten ten opzichte van dierlijke producten.

Daarom noem ik mijn variant op de visvrije makreelsalade van Fairtrade gewoon bananenbloesemspread.

 

Dit gaat er in de spread: 

 • 1 blik bananenbloesem, goed afgespoeld en uitgelekt
 • 2 el crème fraîche (ik vond haver fraîche in de supermarkt)
 • 1 Granny Smith appel, geschild en in blokjes
 • 1 el dille, gehakt
 • 2 el kappertjes, afgespoeld
 • 1 el bladpeterselie, gehakt
 • 1 el limoensap
 • versgemalen zwarte peper en zeezout

Ja en dan prak je natuurlijk gewoon alles lekker door elkaar, daar hoef ik geen 10 regels aan te spenderen. 

Het resultaat! …..leek in de verste verte in niets op makreel, maar de salade was wel lekker fris.

Trouwens, het lijkt in niets op vis en zeker niet op makreel want er zitten geen visvetzuren in bananenbloesem.

Bananenbloesem is laag in calorieën, laag in suikers, laag in vetten en helaas ook laag in eiwitten.  Maar gelukkig zitten er wel veel vezels in bananenbloesem. Want vezels zijn zo belangrijk voor een gezond lijf en al helemaal voor een lijf in de overgang. Want tijdens de overgang moet je nog beter voor jezelf zorgen dan in alle andere levensfases.

Hoewel vezels geen directe invloed hebben op overgangsklachten helpen vezels vrouwen in de overgang om die extra kilootjes weer kwijt te raken op een verantwoorde manier. 

Vezels zorgen voor: 

 • een gezonde ontlasting.
 • een vertraagde opname van glucose in het bloed (dus geen pieken-dalen).
 • een gezonde darmflora.
 • verzadigd gevoel, waardoor je minder eet.
 • minder gifstoffen je lijf, dus een mooiere huid.

Wist je trouwens al dat de Lean & Green uit mijn eigen supplementenlijn uit zijn pot barst van de vezels? Met 1 scoop heb je al een groot deel van je vezels binnen voor de hele dag (34,95 voor 30 dagen).

 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.