Van een paar kilo te veel naar een slanker lichaam en van een rommelhuis naar een opgeruimd huis.

Van een paar kilo te veel naar een slanker lichaam en van een rommelhuis naar een opgeruimd huis.

Waarom sta ik nou weer met een fles Ajax op de foto?! Wat heeft dat in godsnaam met afvallen te maken??

Alles!

Je kunt afvallen en blijvend op gewicht zijn vergelijken met het opruimen en netjes houden van je huis. Er zijn een aantal raakvlakken.

Voor beide heb je een knop nodig die om moet. In beide gevallen moet je denken: nu is het genoeg, dit moet echt anders.

Je wilt ofwel een gezonder en slanker lichaam ofwel een opgeruimder huis. En dat opgeruimde huis moet dan een keer langer duren dan een dag of twee.

In beide gevallen weet je prima hoe het wel en niet moet. Het is vooral de uitvoering en het behoud dat voor veel mensen enorm lastig is. Want dat vraagt om commitment en discipline, en die twee moeten diep, diep, diep van binnen komen.

Het is nu toch al een rommel, maakt nu toch niet meer uit. Morgen ruim ik het wel op. Deze gedachte kun je één op één vergelijken met: Ik kan nou net zo goed die hele zak leegeten. Het maakt nu toch niet meer uit meer uit. Morgen begin ik weer opnieuw.

Allebei dodelijk vermoeiend omdat je maar in rondjes blijft lopen zonder blijvend resultaat.

Zo draag je altijd een bepaalde onrust met je mee. Deze onrust vreet onnodig veel energie.

Dus je moet bedenken wat je wil. Niet alleen: ik wil afvallen of ik wil een huis dat altijd opgeruimd en schoon is. Dat is veel te algemeen. Maak het specifieker. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je op zaterdag 9 mei een nieuwe garderobe wilt kopen in een maat kleiner dan dat je nu draagt. Je weet namelijk dat je je lekkerder voelt in een kleinere maat.

Dat is een realistisch en specifiek doel.

Het afvallen wordt dan niet het doel op zich maar deel van het plan. Als je gewicht wilt verliezen in het namelijk nooit zo dat je alleen je eetpatroon moet veranderen. Het is veel breder dan dat. 

In het geval van het gewenste schone en opgeruimde huis zou je kunnen bedenken dat je

s avonds op de bank wil kunnen ploffen zonder steeds overal al die stapeltjes te zien liggen. Want dan blijft het maar je mijn hoofd spoken dat je dat eigenlijk moet opruimen en dan heb je nooit rust.

Hier is het vooral het plannen (en direct uitvoeren) dat nodig is om het uiteindelijke doel, een huis dat altijd opgeruimd en schoon is, te bereiken.

In beide gevallen kun je daar het best professionele hulp bij inschakelen. Want als je het allemaal heel goed in je eentje af zou kunnen dan zat je nu niet vast in deze situatie.

Als je wilt afvallen kun je mij inhuren Voor een schoon en opgeruimd huis ga je op zoek naar een heel goede schoonmaakster.

Je koopt goede spullen in, zoals fruit, rauwe noten, allesreiniger en wc-eend.

De schoonmaakster geeft je goede tips om mijn huishouden in zo weinig mogelijk tijd zo goed mogelijk te doen. Ik help jou je eet en beweegpatroon op de rit te krijgen.

Als de schoonmaakster elke 2 weken op maandagochtend komt, zal je wel moeten zorgen dat ze dan ook overal bij kan. Je zal dus moeten gaan opruimen. Je zal dan moeten leren om niet pas als een razende op zondagavond op te ruimen, maar al veel eerder. Dat vraagt om discipline. En discipline is onvermijdelijk als je iets wilt veranderen vanuit jezelf. Bij mij komen mijn cliënten elke 2 weken op de weegschaal staan tijdens hun consult, waarbij ik ook een lichaamsmeting doen. Twee weken lang je niet aan je eetplan houden en alleen op zondag niets eten gaat je dan ook niet helpen. Dus als je serieus wilt afvallen zul je een manier moeten vinden om je eet en beweegplan zo goed mogelijk uit te voeren.

Kijk, we weten allemaal ongeveer wel hoe we ons huis moeten schoonmaken of wat we wel en beter niet (te vaak) kunnen eten. Maar het doen, daar zit het knelpunt.

Mensen die bij mij komen zeggen vaak dat ze een stok achter de deur nodig hebben. Maar ik spreek liever van een maatje.

Want ik weet natuurlijk veel van voeding, maar ik weet vooral hoe moeilijk het is om bepaald gedrag te veranderen. Dit komt omdat er gewoon zoveel factoren meespelen.

Ik zie het als een kluwen losse draden waarbij ik help de kluwen uit elkaar te halen en alle draadjes weer netjes naast elkaar te leggen. Jij leert tijdens het programma hoe je de draadjes voortaan ook zo kan laten liggen.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.