Wat ga jij voor jezelf doen na je vakantie?

Wat ga jij voor jezelf doen na je vakantie?

Voor de meeste van ons betekent vakantie er even helemaal uit zijn. We ontstressen en daardoor krijgen we hernieuwde energie en kunnen we er na de vakantie weer helemaal tegenaan.

Helaas pakken we het na de vakantie toch niet helemaal goed aan waardoor we al snel weer in de oude gewoontes vallen van voor de vakantie.

Stel, jij bent iemand die kampt met chronisch overgewicht met daarbij een nijpend energietekort. Chronisch overgewicht staat vaak in verband met een verkeerd eetpatroon en een verkeerd eetpatroon leidt tot een slecht energielevel en een slecht energielevel leidt meestal niet tot veel zin in bewegen.

In de vakantie kom je tot rust, je beweegt wat meer, je neemt meer tijd om rustig te ontbijten, lunchen en dineren. Je gaat je hierdoor energieker voelen en vanzelf poppen de goede voornemens naar boven. Je besluit om thuis gezonder te gaan eten, meer te bewegen, minder te drinken en vroeger naar bed te gaan.

Eenmaal thuis gaat het de eerste week heel goed. Maar dan zwaait je voordeur zo hard open

dat de scharnieren eruit vliegen. Daar staat je oude levensstijl, midden in de deurpost, met de handen in de zij en hij buldert: “hey dame, fijn dat je zo’n heerlijke vakantie hebt gehad, maar je voornemens zijn wel erg vaag vind je niet!”  

Hij is niet van plan om weg te gaan en strooit hier en daar met oude hindernissen, valkuilen en overtuigingen zo snel en geniepig dat je het niet eens door hebt en voor je het weet ben je weer terug bij af.

Jammer, had niet gehoeven, als je alleen maar een specifieker doel had gehad met een duidelijk plan.

Hoe gaat het je wel lukken om slanker en fitter te worden en te blijven?

  1. Bedenk een heel specifiek doel. Koop een mooie agenda alleen voor dit doel en schrijf daarin wat je doel is (bv 10 kilo afvallen). Zet dit doel in je agenda op een realistische datum (veranderingen hebben tijd nodig namelijk) Bedenk nog iets anders, plan bijvoorbeeld dat je op die dag een paar goede vrienden uitnodigt waar je voor gaat koken en schrijf op wat je die dag voor kleding aanhebt, hoe je haar zit, wat je gaat koken, hoe je de tafel gaat dekken enz. Visualiseer zo goed mogelijk hoe die dag eruit zal zien en schrijf dat op.
  2. Maak wekelijkse plannen en schrijf deze in je agenda. Als je 10 kilo wilt afvallen moet je meer bewegen. Geen tijd overdag? Sta een uurtje eerder op, maar plan dit van tevoren en zet het in je agenda. Slaap je slecht? Misschien helpt het jou juist om een flink stuk te lopen voordat je naar bed gaat, maar plan ook dit van tevoren en zet het in je agenda. Lig je elke avond zappend op de bank?  Zoek één serie uit op Netflix en zet in je agenda wanneer je daarvoor gaat zitten, dan zul je zien hoeveel tijd je ineens over hebt om te bewegen.
  3. Maak een afspraak bij mij voor een gratis intakegesprek :) Ik maak een persoonlijk eetplan voor je waar je je gewoon aan moet houden tot je einddatum. Dat is helemaal niet moeilijk, want het eetplan is gezond en lekker waarbij je geen honger hebt en de recepten in het eetplan zijn makkelijk te bereiden en geschikt voor het hele gezin. Dus geen gedoe met apart koken. Bovendien kom je elke week terug bij mij om te meten en wegen wat voor veel mensen ook heel goed werkt om vol te houden.
  4. Ga op tijd aan de slag met het menu voor je etentje en maak ook hiervoor een planning in je agenda. Wil je een nieuwe jurk en naar de kapper voor die datum? Zet in je agenda wanneer je gaar shoppen en maak vast een afspraak bij de kapper.

Deze stappen geven je veel meer kans op slagen want je doel blijft zichtbaar omdat je er van meerdere kanten naartoe werkt.

Het is helemaal niet erg als het een keer misgaat, dat hoort er juist bij.

De truc is om dan niet op te geven maar even van een afstand te bekijken wat er nou precies gebeurde en te bedenken hoe je het de volgende keer anders aanpakt.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.