Of ik vind dat alle dikke mensen moeten afvallen?....

Of ik vind dat alle dikke mensen moeten afvallen?....

Gisteren vroeg mijn dochter van 13 aan mij of ik vind dat alle dikke mensen moeten afvallen. Zo vroeg ze het, ze wond er geen doekjes om. Waarom denk je dat? vroeg ik haar. Nou jij bent toch afslankjuf, antwoorde ze. 

Mijn dochter zit in die gevaarlijke leeftijd dat meisjes onzeker worden van hun lichaam en helaas heeft social media hier een lelijke vinger in de pap.  

Ik verbied mijn dochter niet om te tiktokken en alles daarom heen. Als we het verbieden wordt het alleen maar interessanter en nu praat ze gelukkig nog over alles wat ze ziet op tiktok. En social media gaat niet meer weg, dus we kunnen er maar beter mee dealen. 

Gelukkig ziet zij ook dat al die meiden op elkaar lijken met hun perfecte haar, make-up, kleding en figuurtjes. Ik omarm daarom met groot enthousiasme de keuze van Miljuschka Witzenhauzen om eerlijke foto’s van zichzelf op Insta te zetten. Kom maar op! Echte meisjes en vrouwen zien er toch niet zo uit zoals die poppen op Insta.  

Als “afslankjuf “ verbied ik mijn dochter zeker niet om te snoepen. Ik snoepte mezelf vroeger een ongeluk. Toen Bas en ik 30 jaar geleden net samenwoonden aten we bijna dagelijks zo’n goedkoop bakje saté van Mora dat je alleen maar even hoeft op te warmen in warm water, met aangebrande aardappelschijfjes en een liter mayo. Of van die aardappelpuree die je alleen maar even aan hoeft te maken met water. 

Als mijn dochter door de weeks naar het stadje gaat met haar vriendinnetjes weet ik ook dat ze veel suiker voor weinig koopt bij de Action. Ik ga daar niet spastisch over doen. Het is een normaal gezond meisje die van huis uit gezond eet dus het komt wel goed. Net zoals het met mij ook goed is gekomen. Ik eet in de basis gezond maar ik lust echt wel een wijntje of een taartje. Het gaat om de balans. 

Ik ben laatst 2 weken met haar in de camper op vakantie geweest. Tijdens zo'n vakantie vind ik het lekker om de kasten vooral te vullen met gezonde producten, lekker even resetten. Zij krijgt dan weekgeld en daar mag ze mee doen wat ze wil. Al wil ze 6 ijsjes eten op een dag, op is op. Ontbijten, lunchen en avondeten doen we samen dus dan gooi ik er wel wat voedzaams in. 

Maar even terug op haar vraag. Nee, ik vind zeker niet dat iedereen die “dik” is moet afvallen. Wat is dik? Ik ben niet degenen die dat bepaalt. Iemand kan een paar maatjes meer hebben en zich heerlijk voelen in haar lijf, mooi toch.  In veel gevallen zou ik het zelfs zonde vinden als iemand heel veel afvalt. Het worden totaal andere mensen, ze raken hun uniekheid kwijt. Ik vind veel grote vrouwen juist heel erg mooi. A holl lotta woman!! 

Kijk, ik praat sowieso niet in termen als dun of dik, maar iemand die een paar maatjes teveel heeft en hierdoor het risico op serieuze gezondheidsproblemen loopt help ik graag. Toch kloppen de meeste vrouwen bij mij niet eens aan met de wens om af te vallen. Uiteindelijk zijn het maar cijfers op de weegschaal. Zij willen hun balans weer terug vinden en daarmee lekkerder in hun vel zitten. Kleding die weer lekker zit en mooi staat, erop kunnen vertrouwen dat wat ze eten goed voor hen is en dat een wijntje of een taartje er gewoon bij hoort. Dat ze een manier van bewegen vinden die ze leuk vinden, dus volhouden. Het programma van Proud Today is bij uitstek geschikt om elke vrouw, individueel, dit resultaat voor zichzelf te behalen. 

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.