Over de vrouw die halveerde in gewicht

Over de vrouw die halveerde in gewicht

Ben jij nog steeds in de veronderstelling dat je het met alleen maar minder eten redt om af te vallen en that’s it?

Ik ga je nu een verhaal vertellen die ik altijd aan nieuwe cliënten doorgeef die menen geen tijd te hebben om iets aan beweging te doen.

Ik heb ooit een cliënte gehad die echt veel te zwaar was voor haar gezondheid. Nooit getrouwd geweest, geen kids, verantwoordelijke baan bij een groot bedrijf. Altijd met haar werk bezig. Altijd laat thuis en ze had de pesthekel aan koken. Eigenwijze vrouw, leuk, maar eigenwijs. Ze was zeker niet van plan alles wat ik zei voor zoete koek aan te nemen. Bij mijn advies om een paar keer per week te gaan lopen gingen letterlijk de hakken in het zand. Ja, toedeledokie, dáár begon ze niet aan. Beetje doelloos rondlopen. Ze had wel wat beters te doen.

Ze wilde ook in het weekend gewoon met haar vriendinnen meedoen als ze een dagje weg gingen. Prima, kan gewoon. Als je maar je eetpatroon aanpast en gaat bewegen.

Hmmmm, op een gegeven moment ging ze toch overstag. Weet niet meer precies wat de aanleiding was maar toen ging het snel. Ze kreeg er zelfs zoveel lol in dat ik in het weekend vaak langs mijn huis zag lopen (dit was voor de coronatijd en toen werkte ik nog vanuit mijn praktijk) Als ze me zag dan zwaaiden we en moesten we lachen.

Ze zag voordeel ik het wandelen omdat ze afviel natuurlijk. Maar daarnaast gaf het haar ook haar rustmoment, haar moment voor zichzelf. Ze had airpods gekocht en luisterde tijdens het lopen naar haar favoriete muziek of een podcast. Aan het eind van haar programma was ze bijna de helft in haar gewicht afgevallen (deze heeft langer bij mij gelopen dan het standaard 12 weken programma, dat snap je).

Ik heb haar daarna nog wel eens gezien en ze was nog even slank en blij.

Ho wacht! Ben je daar nog!? Ben jij nou net al naar buiten gegaan om te gaan wandelen?!

Yess! lekker bezig!

Is dit allemaal too much voor je om dit in je eentje voor elkaar te krijgen?  Ik kan je helpen met een plan, ik support je met raad, daad, tips en motivatie en ik maak een kant en klaar, persoonlijk receptenboek voor je.

Maak een afspraak bij mij voor een gratis kennismakingsgesprek  om te zien of ik iets voor jou kan betekenen.

 

 

 

 

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.