Die heerlijke eerste 3 maanden van het jaar

Die heerlijke eerste 3 maanden van het jaar

Voor veel mensen kunnen de eerste 3 maanden van het nieuwe jaar niet snel genoeg voorbij gaan. Dat is hartstikke jammer. Omarm deze tijd juist, laat het in je voordeel werken.

De eerste 3 maanden van het jaar geven je een heel bijzonder kado. Dat kado is tijd, tijd om tot jezelf te komen en je voor te bereiden op het voorjaar en al de social events die in de zomermaanden zeker weer gaan komen.

Twee weken geleden was het blue monday. Deze dag heet zo omdat veel mensen juist op deze dag op z'n somberst zijn. De feestdagen zijn alweer een tijdje achter de rug en de lente laat nog een poosje op zich wachten. Daarbij balen mensen massaal omdat bij de meesten de goede voornemens nu al zijn mislukt.

Maar heel eerlijk. Ga je nu al opgeven als je na 3 weken je goede voornemens niet hebt volgehouden? Gooi jij de handdoek al in de ring omdat je toch een stukje chocola hebt genomen terwijl je met jezelf had afgesproken alleen nog maar gezonde dingen te eten?

Misschien was je planning niet zo heel realistisch of had je verwacht dat je na 2 weken al een megalifechanger neer had gezet. Wellicht versta je onder gezond eten een rijstwafel en een stuk komkommer. Logisch dat je na 3  weken al naar de chocola grijpt.

Januari, februari en maart zijn heerlijke maanden als je ze juist weet te waarderen en in te zetten voor jezelf. Je kunt het bijna als een wedergeboorte zien. Alles waar je niet tevreden over was in 2023 kun je nu helemaal opnieuw gaan invullen. Neem vooral je tijd. Je hebt een heel jaar om zaken te veranderen. Het kost sowieso 3 maanden om gedragsverandering toe te passen.

  • Maak je wereld in deze maanden eens wat kleiner. Kom meer terug naar jezelf.
  • Kijk eens kritisch naar je social media gebruik. Moet je echt elke keer reageren als je een watts app berichtje binnenkrijgt?  Sommige mensen weten meer van het leven van bn'ers dan van hun eigen leven.
  • Moet je je wel weer inschrijven bij de sportschool terwijl je alle jaren ervoor alleen maar een financiële injectie hebt gegeven aan diezelfde sportschool? Misschien word jij wel heel blij van de buitenlucht en zou je eens met de fiets naar werk kunnen dit jaar, of als je met het ov reist eerder uitstappen.
  • Is voor jou 2023 ook weer echt voorbijgevlogen? Kijk eens naar waar jij gelukkig van wordt en focus je daar meer op in 2024.. Het jaar zal niet minder snel voorbij gaan maar in ieder geval heb je mooie waardevolle herinneringen om mee te nemen.
  • Stop jij standaard met koolhydraten eten op 1 januari omdat social media overal wordt geroepen dat dat DE manier is om af te vallen. En kom jij standaard altijd weer aan daarna? Maak een afspraak met mij voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik help je op weg om je eetgewoontes te verbeteren op een manier die in jouw leven past. Je zit lekkerder in je vel en je hebt meer energie. En al die energie kan je gebruiken om van 2024 helemaal jouw jaar te maken.

 

 

 

 

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.