Een slanker lijf is vergelijkbaar met een schoner huis :-)

Een slanker lijf is vergelijkbaar met een schoner huis :-)

Je kunt afvallen en blijvend op gewicht zijn vergelijken met het opruimen en netjes houden van je huis. In beide gevallen denk je: nu is het genoeg, dit moet echt anders. Je wilt ofwel een gezonder en slanker lichaam ofwel een opgeruimder huis. En voor beiden geldt dat je het nu eens langer dan een paar dagen wilt volhouden. 

In de meeste gevallen weten we heus wel van onszelf wat we wel en niet moeten doen om ons doel te bereiken. Het is vooral de uitvoering en het behoud dat voor veel mensen enorm lastig is. Want dat vraagt om commitment en discipline en die moeten vaak diep,diep van binnen uit komen. 

Gedachtes als: het is nu toch al een rommel, dus het maakt nu toch niet meer uit, kun je één op één vergelijken met: ik kan nu net zo goed die hele zak leegeten. Evenals de daaropvolgende gedachtes: morgen ruim ik wel op en ik begin morgen wel weer met lijnen. Zo draag je altijd een bepaalde onrust met je mee. Deze onrust vreet onnodig veel energie. 

 

Dus je moet bedenken wat je wilt. Ik wil afvallen of ik wil voor altijd een opgeruimd huis is veel te algemeen. Maak het specifiek. 

 

 In het geval van het afvallen kun je dit bijvoorbeeld doen: 

  • Spreek met jezelf af dat je op zaterdag 9 mei een nieuwe garderobe wilt kopen in een maat kleiner dan dat je nu draagt.  
  • Maak wekelijkse realistische taakjes voor jezelf om dat doel op tijd te bereiken. 
  • Maak elke zaterdag een  boodschappenlijstje zodat je niet misgrijpt op maandagochtend als je lekker je havermoutje wilt maken. 
  • Plan elke week vooruit wat je aan beweging gaat doen 
  • Weet wanneer de verjaardag van die tante is die altijd van die lekkere taartjes haalt. Dan kun je je daar al op verheugen en makkelijker die vieze tractatie van die collega weigeren.

 

Met een duidelijk uitgeschreven plan gaat het zeker lukken en wordt het zelfs leuk. Want in beide gevallen wordt je beloond met een gevoel van trots. Je hebt het 'm toch maar even geflikt. En als het toch niet lukt kun je nog altjd voor je huis een schoonmaakster inhuren of  een programma bij mij gaan volgen om op een gezonde manier af te vallen. 

Is dit allemaal too much voor je om dit in je eentje voor elkaar te krijgen?  Ik kan je helpen met een plan, ik support je met raad, daad, tips en motivatie en ik maak een kant en klaar, persoonlijk receptenboek voor je.

Maak een afspraak bij mij voor een gratis kennismakingsgesprek  om te zien of ik iets voor jou kan betekenen.

 

  

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.