Eten bij Mc Donalds is self-care

Eten bij Mc Donalds is self-care

 

 

Zit jij als moeder ook regelmatig met je kids voor hun plezier ergens te eten wat je nooit zelf uit zou kiezen? En neem jij  dan ook maar het meest smakeloze van de kaart omdat dat het minst schadelijk is voor de slanke lijn? 

Waarom doen vrouwen zichzelf dat aan? 

Wekelijks  beantwoord ik een lezersvraag op het online platform van SAAR magazine. Soms vraagt een lezeres aan mij of ik nog tips heb om van haar buikje af te komen. Het commentaar van sommige andersdenkenden is dan niet van de lucht: “Wat een onzin, je leeft toch maar één keer.” “Mijn man is gek op mijn love handles hoor.” 

Zelf ben ik  al eens voor gratenpakhuis uitgemaakt.   

Prima hoor, maar ik schrijf toch liever voor die vrouw die heus wel weet dat je maar één keer leeft maar dat dan liever doet in een gezond lijf. Ik vind alleen dat er nog teveel vrouwen te krampachtig met eten omgaan. Er wordt teveel gedacht in goed en slecht en dat is echt niet nodig. 

Voorbeeld: Ik heb een dochter van 13, die houdt van shoppen. Samen sjokken wij dan winkel in en  winkel uit., Natuurlijk gaan we dan niet langs van die schattige kleine winkeltjes die ik zo leuk vind. Nee, we gaan naar de megaketens. Lekker druk, goedkoop en lawaaierig. Ik word ook automatisch als pakezel gebruikt. Daarna moet er steevast gegeten worden bij Mc Donalds. Ik ga dan echt niet op zo’n droge salade zitten of een lauwe kleine friet. Ik wil dan een BigTasty!  

De volgende dag pak ik gewoon mijn normale eetpatroon weer op. Dan denk ik niet dat alles verloren is. Dat ik niet goed voor mezelf heb gezorgd (self –care) Laat alles maar hangen, wat maakt het toch nog uit, Juist niet! 

Want ik denk als en zie mijzelf altijd als een slanke, fitte vrouw, ook als ik als een soort pakezel neerplof bij mc Donalds en gulzig een Big Tasty naar binnen werk zonder enig greintje schuldgevoel. 

Dat is selfcare!  

Zit jij wel vast in het denkpatroon van goed en slecht eten? Ik kan je helpen je eetpatroon onder de loep te nemen en te verbeteren.  

Vul je gegevens in voor  een afspraak bij mij voor een gratis en vrijblijvend  kennismakingsgesprek  

  

  

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.