Een positieve omgeving helpt je bij het afvallen

Een positieve omgeving helpt je bij het afvallen

Wanneer je bij mij een programma volgt krijg je een eetplan op maat waarbij je gevarieerd, lekker en gezond en genoeg eet en kijken we samen welke vorm van bewegen bij jou past.  Mijn programma is geen dieet, je hebt geen honger en ik zal je niet koelbloedig en meedogenloos veroordelen naar de sportschool.

Maar om succesvol af te vallen stopt het voor een grote groep mensen niet bij een ander eetpatroon en meer beweging. Er zijn heel veel vrouwen en mannen die al langere tijd worstelen met hun overgewicht en een historie hebben van afvallen en vervolgens weer aankomen. Hun overgewicht is een deel van hun identiteit geworden en dat komt hun zelfbeeld niet bepaald ten goede.

Ze hebben tal van belemmerende gedachtes die hen ervan weerhouden een gezondere levensstijl te bereiken, laat staan te behouden. Belemmerende gedachtes zijn altijd negatief en hardnekkig en zitten diepgeworteld.

Tijdens onze gesprekken zoek ik samen met de cliënt naar de oorzaak van deze gedachtes en naar manieren om deze gedachten een pootje te lichten. De gesprekken met mijn cliënten zijn openhartig en persoonlijk. Dat ben ik ook naar de client toe want om iemand echt te kunnen helpen is er een vertrouwensband nodig.

Wat in elk geval helpt wanneer je succesvol wilt afvallen is een positieve omgeving met mensen die  open en vrij in het leven staan. Mensen die je respecteren en van je houden om wie je bent. Mensen waar je energie van krijgt door wat ze doen en wie ze zijn.

Wanneer je je in een positieve omgeving bevindt en je zelf ook graag positief in het leven staat zal je ook beter voor jezelf willen zorgen. Want het leven is dan een stuk leuker en dan wil je er zo lang mogelijk deel van uitmaken. Ook zul je dan zien dat in een gezonde levensstijl genoeg ruimte is voor iets minder gezonde keuzes zoals een glaasje wijn of een heerlijk taartje.

Weten dat je na een avondje te veel drinken of eten dan heus niet een slapjanus bent die toch nooit af zal vallen geeft rust in je hoofd en de wil om door te zetten.

 

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.