Goed nieuws voor chocoholics!

Goed nieuws voor chocoholics!

Yess yess.... 

Deze eiwitrepen vind ik echt heerlijk. Ze eten een beetje als een ouderwetse Nuts. Maar dan kun je deze eiwitreep wel als een Nuts 2.0 zien want je moet er nog beter en langer op kauwen. Wat goed is, want hierdoor werk je 'm niet te snel weg. Een gewone candybar kan bij mij nog wel eens van hap slik weg gaan. Dat ik op mijn buro onder m'n papiertjes zoek naar het laatste stukje maar dat ik dat ongemerkt al heb opgegeten. Zonde eigenlijk, want een candybar is wel bedoelt om van te genieten natuurlijk.

Wees nu maar niet bang dat je lamme kaken krijgt als je deze eiwitreep eet. Zo erg is het nou ook weer niet. Hij is gewoon echt lekker chewy.

Tweede reden dat je je hiermee niet zal overeten is dat de repen best duur zijn. Een reep kost gemiddeld twee en een halve euro. 

Je hebt ook eiwitrepen die echt, echt heel erg goor zijn. Dat je het gevoel hebt dat je een hap cement neemt. Maar niet deze jongens. Deze smaken gewoon als een niet te zoete candybar. 

Heb je wel eens een paar weken geen Mars gegeten? Na een paar weken smaakt een Mars zo gruwelijk zoet, dat is (vind ik ) ook echt niet te doen.  

Vraag je je nu af waarom je deze 'healthy bar" dan niet onbeperkt zou kunnen eten? Nou hij bevat gemiddeld wel bijna 400 calorieën en onze grootmoeders zouden geen chocola meer kunnen maken van de ingrediëntenlijst. De eiwitrepen bevatten namelijk wel een aantal verschillende soorten zoetstof met ingewikkelde namen. Een kleine hoeveelheid zoetstof is heus niet erg maar je moet het niet overdrijven. 

Even een vergelijking: 

Een Nuts bevat 55 gram suiker per 100 gram en 24.5 gram verzadigd vet en 4.9 gram eiwit.  Een vergelijkbare Barebell ( de hazelnoot noga) bevat 2.6 gram suiker en 16 gram verzadigd vet en 36 gram eiwit.

Een groot voordeel van eiwit is dat het zorgt voor een langere verzadiging. En het zal, in tegenstelling tot een reguliere candybar die vooral uit suiker bestaat , niet je bloedsuikerspiegel als een raket naar boven laten schieten. Gevolg daarvan is namelijk in veel gevallen een energiedip wat weer opnieuw leidt tot snaaien. 

De repen zijn te o.a. te koop  bij Appie.

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.