Houd je doel voor ogen

Houd je doel voor ogen

Voor de mensen die bij mij komen is afvallen sowieso doel nummer één. Maar alleen afvallen als doel hebben is niet genoeg. Dan zou het zijn van: fast forward! Even de tanden op elkaar, hup afgevallen klap klap doel bereikt!

Maar op de lange termijn werkt dat niet wanneer je niet als groter doel stelt dat je gezond oud wilt worden. Er is een groter doel voor nodig om een gezond gewicht vast te houden en je energiek te voelen.

Wat hoort er in dat grotere doel? 

  • Een gezond en regelmatig eetpatroon.
  • Ruim voldoende beweging.
  • Optimale nachtrust.
  • Zo weinig mogelijk (negatieve) stress.
  • Genoeg vocht tot je nemen in de vorm van water of groene/ kruidenthee.
  • Beter omgaan met emotie-eten, zowel negatief als positief.

Positief emotie-eten houdt in dat je alles viert met eten. Het leven moet gevierd worden met leuke mensen, dat vind ik absoluut. Maar als je elke zaterdag mensen op bezoek krijgt en altijd met halve bakjes met blokjes kaas en worst en zakken chips achterblijft waarbij je je verantwoordelijk voelt dat deze bakjes/ zakken tot op de bodem geleegd dienen te worden J  is het een goed idee om daar eens kritisch de streep door te zetten (niet door de visite, maar door wat je allemaal in huis haalt)

Negatief emotie-eten kan een behoorlijk nare stempel drukken op je dagelijks leven. Mensen die daar echt dagelijks onder lijden doen er goed aan daar professionele hulp bij te zoeken.

Voor alle andere milde emotie-eters onder ons heb ik van mijn opleiding altijd deze goeie tip onthouden: eet voedsel wat je alleen eet als je het ook in bijzijn van anderen zou kunnen eten. M.a.w.: zou jij je helemaal op je gemak voelen als je voor de ogen van je collega’s of je kids een zak minimarsjes in 5 minuten naar binnen werkt? Dit kan bijdragen tot het helder krijgen van stiekem eetgedrag en de bijbehorende verslavingsneigingen.

Tot de volgende post X

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.