Almost lost it!

Almost lost it!

 

Dit ben ik na mijn eerste rondje hardlopen in de afgelopen zes maanden. Ik, die daarvoor zo’n beetje 3 keer in de week liep of anders wel ging kickboksen bij mijn grote vriend Ruud.

What happened?!?

Nou, ik ben 6 maanden geleden verhuisd van Amsterdam naar een oude boerderij 20 km boven Amsterdam. En dat heeft meer impact gehad op mijn leven dan ik van tevoren had kunnen bedenken.

Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt en ik wil ook niet meer terug. Maar mijn hele eet en beweegpatroon ging volledig op de schop.

Eerst vond ik het wel prima, lekker genieten van de nieuwe omgeving en natuurlijk gewoon retedruk met verbouwen. Later begon het toch wel te knagen (maandag begin ik weer, shit is het alweer maandag?! nou volgende week dan maar).

Ik kon het wel een tijdje volhouden want ik ben in mijn leven (nog) niet te zwaar geweest, maar als ik zo doorging zou ik ook gewoon, net als de meeste van ons, lekker aankomen.  Op een gegeven moment ging mijn moeder van 72 vaker naar de sportschool dan ik. Dat was de bloody limit.

Gelukkig kwam daar dan toch dat moment, dat moment dat de knop omgaat. Dat gevoel van vooruit kijken en visualiseren waar je naartoe wilt met jezelf.

Dus, lopen met dat lijf. En ow wat voelde dat weer lekker!

Ik kreeg direct een beloning (thank you universe) want in de laatste zes maanden had ik ook geen blog meer geschreven terwijl ik dat zo leuk vind om te doen. Tijdens het lopen kwam de inspiratie weer als vanzelf. De zinnen kwamen vanzelf bovendrijven. Ik hoefde ze alleen maar te onthouden en thuis op te schrijven.

En thuis natuurlijk gewoon weer een bak magere kwark met bosbessen en mijn favo muesli in plaats van een kom Yum Yum noodles (mijn guilty pleasure, maar daarover een andere keer meer)

Ik durf echt te zeggen dat, wanneer je wilt afvallen en weer lekker in je energie wilt komen, je eerst moet kijken of je niet gewoon moet sleutelen aan je eet- en beweegpatroon. Het is een stuk gezonder voor je dan al die gekke methodes, pillen en poedertjes en het scheelt je een hoop poen.

TIP:

Ik hou niet van die hardloop apps die je vertellen hoeveel meter je er (nog maar) op hebt zitten Ik heb daar iets op gevonden. Ik heb zo’n ontzettende fijne zender ontdekt: Joe 70 & 80’s (95.7) En nu daag ik mezelf gewoon uit  door zo veel mogelijk liedjes uit te lopen.

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.