De uitgestelde beloning gaat jou helpen je doel te bereiken.

De uitgestelde beloning gaat jou helpen je doel te bereiken.

In mijn post van afgelopen dinsdag op mijn facebooksite noemde ik het al even: de uitgestelde beloning.

De uitgestelde beloning is een heel effectieve manier om je te helpen minder te snoepen of minder onbewust te eten.

Het is ook een trucje om je 12 weken programma bij Proud Today beter vol te houden (en het is al zo makkelijk vol te houdenūüėä)

De bedoeling is dat je jezelf iets in het vooruitzicht stelt waar je heel erg gek op bent. Dat kan iets lekkers zijn, maar ook een verzorgingsproduct of een mooie bos bloemen.

Vind je het lastig om door de weeks van de koekjes etc. af te blijven? Neem op dat moment een stapje terug, loop letterlijk naar een andere ruimte en visualiseer je beloning. Visualiseer dat je lekker naar de markt loopt om een bos bloemen te kopen. Visualiseer de bos bloemen en visualiseer hoe je de bloemen in een mooie vaas zet. Vaak is het gewoon een kwestie van even jezelf op andere gedachten te dwingen.

Ik beloon mezelf met een vrij weekend. Ik hou me de hele week aan mijn eetplan en ga in het weekend lekker met mijn gezin op pad. Maar het gaat niet alleen om het eetplan. Bij veel mensen is slecht en verkeerd eten juist de oorzaak van andere zaken. Slechte planning, frustratie, stress om maar iets te noemen. Daar moet je ook aan werken. Dat doe ik ook. Het geeft zoveel meer rust in je hoofd om dingen onder ogen te zien die je dwars zitten dan dit gevoel weg te knagen.

Wegknagen is mijn uitdrukking voor het eten van iets wat zo’n fijn krakend geluid maakt. Voor veel mensen geeft dat geknaag rust. Maar het is helaas meestal niet hetzelfde waar we op knagen als de konijntjes doen. Wij knagen dan liever op een koekje (of 6) of een hand chips of borrelnootjes I.p.v. een worteltje.

Weet je waar je ook op moet letten als je werkt met de uitgestelde beloning? Dat je gedurende de dag wel genoeg en regelmatig en gevarieerd eet. Het is nergens voor nodig om jezelf uit te hongeren omdat je in het weekend een tompouce wil of een zak patat (let op: ik zeg of of niet en en ūüėČ)

En neem de tijd voor je maaltijden. Eet bewust. Kauw goed. Ga niet achter je laptop eten en luister lekker naar de verhalen van je kids aan de eettafel. Dat kan soms best een opgave zijn na een drukke dag, maar haal even diep adem en geniet van het moment. Voor je het weet zijn ze groot.

Klinkt het begrip ‚Äėuitgestelde beloning‚Äô jou als muziek in de oren, maar weet je nu al dat dat lastig wordt in je √©√©ntje? Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier?¬†Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen?¬†Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend¬†kennismakingsgesprek via¬†het¬†contactformulier op deze website.¬†

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.