Heb jij ook ineens een grote zwemband om je middel die er maar niet af wil?

Heb jij ook ineens een grote zwemband om je middel die er maar niet af wil?

Was jouw slanke middeltje ook ineens verdwenen toen je 2 keer met je ogen knipperde?

Tja, wat voor foto maak je nou bij een post over een dikke buik? Een foto van een dikke blote buik leek me niet zo uitnodigend en een foto van een six- pack niet realistisch. Daarom heb ik maar een foto van de zomervakantie ge-upload, want in de zomer wil iedereen weer lekker in zijn vel zitten, toch?

Ik krijg verschillende type vrouwen bij mij aan tafel. Na jaren ervaring kan ik ze in verschillende groepjes indelen. Ik heb bijvoorbeeld zo’n groepje vrouwen die allemaal hetzelfde willen, en dat is van hun dikke buik af. Ik zeg het maar even oneerbiedig, want zo zeggen ze het zelf ook.

Wanneer die buik er éénmaal zit kost het veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen om deze weer weg te krijgen, maar met een goed plan en de juiste coaching is het zeker mogelijk.

Maar al is het niet alleen om de esthetiek dan is het zeker voor je gezondheid een goed plan om hier op tijd wat aan te doen.

Hoe komt het dat vrouwen op een bepaald moment meer vet rondom de buik, maar ook op de heupen krijgen?

Voedingsstoffen uit ons voedsel wordt afgebroken in de darmen en afgegeven aan het bloed. Ons lichaam gebruikt wat het nodig heeft en slaat de rest op als reserve in ons vetweefsel. Overgebleven voedingsstoffen worden afgebroken tot suikers. De vetcellen vullen zich met deze overgebleven suikers en worden daardoor groter en daarbij vormen deze suikers ook weer nieuwe vetcellen. Blijf je lange tijd meer eten dan je verbruikt, dan zal dit vetweefsel dus groter en meer worden.

Op een bepaalde leeftijd neemt ons actieve weefsel af (spiermassa). Spiermassa verbruikt meer energie in rust en vetweefsel verbruikt nauwelijks energie. Vetweefsel bevindt zich bij ons vrouwen, op een bepaalde leeftijd, vooral op de heupen en rond de buik.

We hebben dan minder voeding nodig, maar vaak komt dat kwartje niet op tijd binnen en blijven we vrolijk dooreten zoals we altijd deden.

Dan belanden we bij opmerkingen als: “vroeger hoefde ik maar even een week op te letten en de kilo’s vlogen eraf, maar nu gaat het zoooo langzaam”.  Onsje eraf, onsje erbij.

Voor een leek is het lastig om op tijd het eetpatroon aan te passen en ook om dat op zo’n manier te doen dat je ook gevarieerd en goed verdeeld over de dag eet.  De meeste mensen maken de fout om als reactie op gewichtstoename ineens heel weinig te gaan eten. Logisch, maar niet wenselijk.

Vermoed jij ook dat je vetpercentage te hoog is en heb je iemand nodig die je helpt om dit gehalte naar beneden te krijgen?

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.