Heb jij altijd (te) snel weer trek na de lunch?

Heb jij altijd (te) snel weer trek na de lunch?

Ik wel!  En ik vind het oervervelend, want ik wil niet de hele tijd met eten bezig zijn. Eten moet gewoon een paar uur een lekker verzadigd gevoel geven totdat je weer een beetje trek krijgt en weer normaal iets gaat eten. Ik wil niet zo’n onaangekondigde megatrek die bijna niet te stillen is, dat is irritant.

Maar ik heb daar dus iets op bedacht. Ik heb een lunch nodig die comfy is, voedzaam en verwarmend en dat haal ik persoonlijk niet uit lunches als brood, crackers of een salade .

Ik vind lunches als brood, crackers of een salade pas voldoen als het al ver in de zomer is.

Anders vind ik het gewoon te koud, te kil, te niks.

Ja, het zuurdesembrood van Basile, dat voldoet wel, maar dat krijg ik alleen in het weekend J

Dus wat doe ik? Ik maakte vaak een linzensoepje, maar nu ben ik dus verslaafd aan Dahl.

Dahl is een heerlijk stoofje van rode linzen en komt uit de Indiase keuken.

Ik maak echt de mega simpele variant, maar die is nog steeds heel erg lekker.

Binnen 30 minuten heb je een pan voor een paar dagen gemaakt.

Normaal eet je Dahl met naan of rijst, maar dat vind ik dan net weer iets te heftig voor een lunch.

Nou is het zo dat ik vorige week zelf een 12 weken programma ben gestart, dus even geen Dahl voor mij. Niet dat Dahl niet in een gezond eetpatroon past, integendeel. Maar ervaring leert mij dat je tijdens je afvalprogramma beter zo min mogelijk van je programma kunt afwijken. Dus ja, crackers voorlopig. Ik heb wel een cheatmoment maar die besteed ik liever in het weekend aan iets anders :)

Laat ik nou wel mijn zoon meegetrokken hebben in mijn verslaving, dus maak ik het gewoon voor hem.

Wat heb je nodig voor de supersimpele hartverwarmende Dahl?

 • een beetje zonnebloemolie
 • 1 ui
 • knoflook naar smaak
 • 150 gr gedroogde rode linzen
 • 400 ml water
 • 200 ml kokosmelk
 • 200 gr tomatenblokjes
 • verse rode peper naar smaak
 • garam masala naar smaak
 • verse koriander naar smaak
 • zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

 • Snijd de ui, rode peper en knoflook heel fijn of hak dit fijn met een keukenmachine
 • Verwarm een beetje olie in een pan.
 • Bak de ui, knoflook en rode peper een paar minuten en voeg dan de linzen en tomatenblokjes en het water toe.
 • Meng alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen.
 • Voeg daarna de kokosmelk en de kruiden toe.
 • Laat dit nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat het een beetje ingekookt is.

Heb je overgewicht en denk je dat je veroordeeld bent tot sla en droge crackers voor de rest van je leven? Ik bewijs je dat dat totale onzin is.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.