Happy campers

Happy campers

 

Basile en ik gaan graag op pad met de camper. Emily gaat altijd mee en Tony eigenlijk nooit. Maar ja, Emily is 12 en Tony 22.

Op pad met de camper is al een feestje als we de straat uitrijden en bij zo’n trip hoort voor mij ook zeker lekker eten en drinken. Ik vind dat je op vakantie niet te spastisch moet doen over de slanke lijn. Vakantie is om te ontspannen en daar hoort een hapje en een drankje gewoon bij.

Toch heb ik wel een paar gewoontes die ervoor zorgen dat mijn vakantiekilo’s niet helemaal de spuigaten uitlopen.

  • Ik neem zelf van huis altijd een paar potten Griekse yoghurt 0 % fat mee voor mijn ontbijt.
  • Ik vul ’s ochtends een flinke thermoskan met water en deze thermoskan draag ik de hele dag bij me. Zodra deze leeg is vul ik ‘m gelijk bij. Dit is vooral heel fijn wanneer je met een groepje op een terras zit en het ene rondje na het andere wordt besteld. Ik geef eerlijk toe, met zo’n vriendengroepje op het terras zeg ik niet graag nee tegen een glaasje wijn. Met mijn thermosfles water bij me drink ik wel een stuk minder snel.
  • Ik neem van huis komkommers, snoeptomaten, paprika’s, volkorencrackertjes, olijven, avocado’s en ongezouten noten mee voor als ik trek tussendoor heb. Daarmee kan ik heel snel een lekkere mix maken.
  • Ik kook gewoon gezond en makkelijk bij de camper maar we eten ook meerdere keren gewoon lekker een frietje met kaasstengels.
  • Als er pizza avond is op de camping deel ik een pizza met mijn dochter, want zij laat sowieso altijd meer dan de helft staan. Eventueel neem ik er dan nog een groene salade bij.
  • Ik zorg bijna elke dag dat ik wat aan beweging doe, ik ga een stuk lopen of zwemmen. Maar soms wil ik gewoon de hele dag zitten en niks doen, dat is namelijk ook de bedoeling van vakantie.

 Eigenlijk komt het erop neer dat het vakantieleven net als het dagelijks leven vooral in balans moet zijn. Dus, gezond en lekker eten afwisselen met iets minder gezond en lekker eten, voldoende water drinken, dagelijks bewegen, en jezelf toestaan om lekker te ontspannen.

Comments 0

Leave a comment

Comments must be approved before they are posted.