Een doel zonder plan is alleen maar een wens.

Een doel zonder plan is alleen maar een wens.

In mijn één na laatste post over mijn eigen 12 weken programma noemde ik m al even: de planning.

En dan heb ik het over een realistische planning., dus niet een planning waarbij je als het ware je kop in de strop steekt en ook niet zo’n vage planning dat het....tja, geen planning is 😊.

Nee, een realistisch plan houdt rekening met jouw sterke en mindere sterke momenten.

Dus waar zit je energie?

Mijn energie zit no way never ever in de maandag. Ochtend, middag, avond gaat ‘m niet worden, komt nooit goed. Ik ben daarentegen wel weer goed in of heel vroeg, of heel laat.

Als het lekker stil in huis is heb ik ruimte in mijn hoofd en kan ik bergen verzetten.

Loop niet te hard van stapel:

Wil je ineens 5 keer in de week gaan sporten? Really? Was je altijd al zo sportief dan, of is het misschien realistischer dat je gewoon eens start met 2, 3 x per week?

Wees voorbereid:

Niets zo erg als op donderdagmiddag ineens mis te grijpen met de crackers. Voor veel mensen is dat een gegronde reden om de rest van de week dan ook maar als verloren te beschouwen. Zonde!

Dus zorg dat je alles in huis hebt en hou het simpel, gewoon een paar basisdingetjes. In het weekend kun je wat meer uitpakken (de uitgestelde beloning 😊)

Ga je buiten rennen, kickboksen of met een personal trainer sporten? Zorg dat je tas altijd klaar staat. Als je al een hysterische dag achter de rug hebt kunnen niet opgeladen AirPods al een reden te zijn om maar meteen helemaal maar niet meer te gaan en met een soort van onderbuikschuldgevoel op de bank te blijven hangen.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.