PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Het resultaat van persoonlijke aandacht.

Persoonlijke aandacht is een belangrijke pijler bij Proud Today.

Iedere cliënt krijgt van mij een basismenu waarbij ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Ik durf te beweren dat mijn cliënten per dag meer voedingsstoffen binnenkrijgen dan de meeste mensen.

Voor sommige cliënten is dat genoeg. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en er is niks in wat hen tegenhoudt om dat doel te bereiken.

Dat is ook de groep die makkelijk naast het menu eens een extraatje kan nemen. Van dat extraatje genieten ze gewoon en daarna pakken ze de draad weer op.

Maar daarnaast heb ik nog een andere groep die het niet redt op het aangepast menu alleen.

Daar kom ik niet altijd meteen achter. Want vaak beginnen deze cliënten heel enthousiast en vallen ze in twee weken goed af. Maar als ze daarna eigenlijk een beetje blijft hangen op hetzelfde gewicht moet ik gaan spitten en graven.

Dat doe ik dan samen met de cliënt natuurlijk. En bij iedereen past dan een andere aanpak.

Ik wil met jullie een mooi voorbeeld delen:

Een cliënt van mij is een studente van 18 jaar.

Ondanks het weekmenu en regelmatig bewegen viel ze in het begin nauwelijks af.

Toen zijn we gaan afspreken dat ze me elke avond een mail stuurt waarin ze schrijft wat ze die dag allemaal heeft gegeten en gedronken en hoe laat dat was. Ook zou ze bijhouden wat ze aan beweging heeft gedaan die dag.

Hierdoor werd ze geconfronteerd met wat ze eigenlijk al wist.

Als ze druk met school is, eet ze slecht, beweegt ze niet en drinkt ze nauwelijks water. Ook eet ze dan nog laat de verkeerde dingen. Door het op te schrijven werd ze er zich nog meer van bewust en ging ze zelf al oplossingen bedenken en plannen om ook tijdens drukke schoolperiodes beter op haar eten te letten en meer water te drinken. Ik kon door de mails als coach direct reageren en adviseren. Het idee dat ze eigenlijk ook nog moest bewegen legde te veel druk op haar en gaf alleen maar stress.

Daarom spraken we af dat ze gewoon af en toe een rondje ging wandelen om wat te bewegen, maar ook haar hoofd leeg te maken en wat frisse lucht binnen te krijgen.

Het resultaat kunnen jullie zien op de bonnen. Twee weken later is zij 3,4 kilo in vet afgevallen. Puur door gezond te eten in combinatie met persoonlijke aandacht.

En kijk eens naar de spiermassa: maar 800 gram spiermassa kwijt in twee weken. Een heel normale afname voor iemand die wel wat overgewicht heeft. Zou ze ook nog spierversterkende oefeningen hebben gedaan, dan was de spierafname lager geweest. Maar dat gaat ze op een later tijdstip lekker doen.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.