PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Mmmm… blauwe bessen!

Een handje blauwe bessen bevat nauwelijks calorieën. Daarentegen bevat het superveel voedingswaarden.

Deze kleine bolletjes zitten boordevol vitamine C.

Vitamine C kennen we allemaal. Die beschermt ons o.a. tegen griep en verkoudheid.

Daarnaast bevatten blauwe bessen een flink portie vitamine K en het mineraal mangaan.

Vitamine K draagt bij aan gezonde bloedvaten en sterke botten. Bovendien draagt vitamine K bij aan een gezonde bloedstolling.

Mangaan draagt bij aan de levering van energie aan het lichaam. Het lichaam kan deze energie vervolgens gebruiken om bepaalde functies uit te voeren.

Nou, genoeg met dit technisch gebabbel.

Het leukste gezondheidsvoordeel van blauwe bessen is natuurlijk dat ze de tekenen van het ouder worden vertragen.

Ha! Dat willen we gewoon horen natuurlijk.

Blauwe bessen zijn namelijk echte antioxidantenbommetjes. Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen de aanval van vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn op zich onschuldig. We hebben ze zelfs een beetje nodig. Het zijn bijproducten die vrijkomen bij de verbranding van voedingsstoffen in ons lichaam.

Deze vrijgekomen vrije radicalen beschermen ons lichaam o.a. tegen virussen. Ons lichaamssysteem is zo gebouwd dat het het teveel aan deze vrije radicalen zelf kan opruimen.

Maar gedurende de dag wordt ons lichaam ook aangevallen door vrije radicalen van buitenaf.  Denk aan roken, alcohol, make-up, stress en uv-licht.

Hier kan ons lichaam niet tegenop. Dit teveel aan vrije radicalen zorgt voor oxidatieve stress in ons lichaam. Ik leg aan mijn cliënten altijd uit dat ze het zo moeten zien dat we vanbinnen aan het roesten zijn. Dit klinkt lekker ongenuanceerd. Maar mooier dan dat is het ook gewoon niet.

Als we jong zijn hebben we hier veel minder last van omdat onze eigen lichaamscellen ook nog een stuk jonger en sterker zijn. Maar naarmate we ouder worden, wordt de kwaliteit van onze lichaamscellen slechter. Hierdoor zijn ze minder goed opgewassen tegen de vrije radicalen van buitenaf.

Daarom is het goed om veel producten te eten die antioxidanten bevatten.

Daarnaast neem ikzelf elke dag een antioxidant in supplementvorm uit mijn eigen supplementenlijn (daar wijd ik een andere keer een blog aan)

Tenslotte wil ik jullie nog een tip geven lekkere frisse en voedzaam ontbijt of lunch met blauwe bessen (weer eens wat anders dan een smoothie)

Beleg 2 vezelrijke crackers met zaden en pitten met flink wat hüttenkäse (heel weinig verzadigd vet, veel eiwitten) en een handje blauwe bessen.

Eventueel kun je de crackers nog bestrooien met wat kaneel of besprenkelen met wat citroensap. Kaneel en citroen schijnen de smaak van blauwe bessen op te halen.

Enjoy!

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.