BOEK DIRECT EEN GRATIS INTAKE

PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Healthy breakfast!

Heb je na het ontbijt vaak alweer snel trek?

Niet met dit ontbijtje!

Een kom magere kwark met banaan, een handje rauwe noten en een eetlepel lijnzaadolie zorgt ervoor dat je lekker lang verzadigd bent.

Daarbij krijg je met dit ontbijtje alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Je haalt je eiwitten uit de kwark en de noten, je koolhydraten uit de banaan, en de gezonde vetten uit de noten en de lijnzaadolie.

“Goh Es, bedankt voor de tip, maar wat doen eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten dan voor ons?”.

Eiwit is naast een voedingsstof ook een bouwstof.

Ons lichaam breekt de hele dag cellen af. Deze cellen moeten vervangen worden.

Eiwit is een belangrijk onderdeel van onze lichaamscellen. Door voedsel te eten dat rijk is aan eiwitten, dragen we bij aan de vernieuwing van lichaamscellen. Eiwitten zorgen er ook voor dat we langer verzadigd zijn. Dit komt omdat het lichaam meer moeite moet doen om eiwitten uit onze voeding om te zetten in energie. Kwark is enorm eiwitrijk.

Koolhydraten geven ons energie. Vooral de hersenen en spieren zijn grootverbruikers van koolhydraten. In tegenstelling van wat veel mensen denken, hebben we koolhydraten nodig. Niet in grote hoeveelheden en ook alleen de langzame soort. Langzame koolhydraten geven ons, naast glucose voor energie, ook vitaminen, mineralen en vezels.

Wanneer we helemaal geen koolhydraten zouden eten, zouden we op den duur lusteloos en vermoeid worden. Bedenk je eens even wat het effect is als je hersenen hun bron van energie niet meer kunnen aanspreken. We maken we de hele dag flink aanspraak op onze hersenen. Als er geen koolhydraten beschikbaar zijn zullen je hersenen hun energie dus ergens anders vandaan moeten halen. Onze vetreserves zullen daarvoor aangesproken worden, joepie! Maar ook onze spiermassa, nee!

Vezels zijn enorm belangrijk voor onze gezondheid. Onze darmen hebben vezels nodig om optimaal te kunnen functioneren. Darmen die goed functioneren ontlasten ons lichaam van toxines en andere belastende stoffen.

Een banaan levert wel snelle koolhydraten (wat op zich niet heel gunstig is).  Door de aanwezigheid van de vetten uit de noten en de lijnzaadolie wordt de maagpassage van de banaan echter vertraagt. Hierdoor ben je ook weer langer verzadigd.

Een banaan levert natuurlijk ook waardevolle voedingsstoffen en past daardoor in een gevarieerd menu.

Gezonde vetten helpen het slechte vetgehalte in ons lichaam te verlagen. Slechte vetten vinden het leuk om lekker door ons hele lichaam te gaan “zwerven”. Soms vinden ze een plekje waar ze wel willen blijven. Populaire bestemmingen onder de slechte vetten zijn de binnenkant van onze aderen en de streek rondom onze buikorganen.

Ik leg het altijd zo aan mijn cliënten uit dat de goede vetten je lichaam binnenkomen met een stoffer en blik in de hand. Zij vegen de slechte vetten bij elkaar n en voeren ze af  naar de afvalstort (de wc ;-)). Gezonde vetten hebben namelijk helemaal niet de behoefte om langer in ons lijf te verblijven dan nodig is.  Zij komen binnen, voeren hun taak uit en gaan er weer vandoor.

Zorg dat al je maaltijden bestaan uit eiwitten, gezonde vetten en langzame koolhydraten. Dan voorzie je je lichaam de hele dag door van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om lekker fit en gezond te blijven Eiwitten en vetten mogen daarbij het grootste aandeel innemen. Maar kijk wel kritisch naar je portiegrootte. Gezonde vetten dragen zeker bij aan een gezond lijf, maar bevatten per gram wel twee keer zoveel calorieën als eiwitten en koolhydraten. Eiwitten en vetten die niet worden verbrand, worden uiteindelijk ook opgeslagen in je lichaamsvet.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? We helpen je hier graag bij. We hebben een aantal zeer effectieve programma's ontwikkeld. Bestel jouw online-programma op onze website en start vandaag nog met een gezonder en leuk leven.

Comments 0

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published