PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Alles valt en staat met balans

Een goede energiebalans houd je op gewicht.

Ik ben een enorme lekkerbek en hou heel erg van eten. Als het gezellig is vind ik dat daar iets lekkers bij hoort. Ik lust erg graag een glaasje wijn. Als ik niet zo lekker in mijn vel zit kan een tony chocolonely reep heel goed dienstdoen als een schouder om op uit te huilen. Toch ben ik al jaren op gewicht en dat komt omdat mijn eetpatroon heel goed in balans is en daarbij ook genoeg beweeg.

Een paar kleine aanpassingen in je eet -en beweegpatroon is al genoeg om een gezonde basis te creëren waarin ook ruimte is voor momenten waarop je niet per sé een verantwoorde keuze wilt maken, maar gewoon even wilt genieten van het moment om welke reden dan ook.

Hoe creëer je eenvoudig een gezonde basis?

Wacht niet te lang met je eerste eetmoment in de ochtend. Het is prima als je in de ochtend het liefst alleen een kop koffie neemt. Niet iedereen heeft zin om s morgens vroeg al iets te eten. Maar eet dan in ieder geval iets in de loop van de ochtend.

Zorg ook dat je elke dag luncht. Het beste is een lunch die bestaat uit langzame koolhydraten en eiwitten. De koolhydraten geven je genoeg energie voor de middag en de eiwitten in combinatie met de vezels uit de koolhydraten zorgen voor een lange verzadiging.

Maak er een goede gewoonte van om rond 16:00 uur een gezond tussendoortje te eten, ook al heb je op dat moment geen honger.  Het gat tussen lunch en diner is anders te groot waardoor je het risico loopt dat je gaat snaaien.

Genoeg bewegen helpt om slank te blijven

Je hoeft heus niet drie dagen per week naar de sportschool om slank te blijven. Dagelijks een half uurtje bewegen helpt al een heel stuk. Hieraan kom je al een heel eind wanneer je eens wat vaker de trap neemt, of zoveel mogelijk lopend of op de fiets je boodschappen gaat doen.

Ga je met het openbaar vervoer naar werk? Maak er dan een goede gewoonte van  om voortaan een paar haltes eerder uit te stappen en het laatste stuk naar werk of huis te lopen.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.