PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Je hebt pindakaas en… pindakaas

Pindakaas is goedkoop en een goed alternatief voor zoet beleg of vleeswaren. Het is wel calorierijk omdat het grotendeels uit (onverzadigde) vetten bestaat. Een gram vet bevat negen calorieën. Dus smeer met verstand. De onverzadigde vetten uit de pindakaas zijn wel goed voor je lijf (geheugensteuntje: ze zijn oké) Onverzadigde vetten zorgen er namelijk voor dat het gehalte slechte vetten ( de LDL vetten met de L van laag, geheugensteuntje nr.2)  in je lijf lager wordt. Hierdoor heb je minder kans op hart en vaatziekten.

Vet heeft nog meer voordelen. Het zorgt voor een langzame verzadiging waardoor je langer vol zit en dus minder snel  snel weer trek krijgt. Hierdoor eet je uiteindelijk minder op een dag.  Verder bevat pindakaas lekker veel eiwitten en ook nog een aantal belangrijke vitamines zoals vitamine E en kalium.  Eiwitten zijn o.a. belangrijk voor ons immuunsysteem. Vitamine E beschermt onze lichaamscellen tegen de aanval van vrije radicalen en kalium houdt onze bloeddruk op een gezond peil.

Mijn dochter van 8 jaar eet elke ochtend een volkorencracker met pindakaas en plakjes banaan. Ik klaag niet.

Is alle pindakaas even goed voor je?

Nee! De meeste soorten pindakaas bevatten ongeveer 85 procent pinda. En daar wordt nog zout en, tegenwoordig steeds vaker, suiker aan toegevoegd. Om het beter smeerbaar te maken wordt er ook extra olie bij gedaan.

Ik heb echter een geweldige pindakaas ontdekt: de AH 100% pindakaas naturel. Die bestaat voor honderd procent uit pinda’s. Hoe puur wil je het hebben? Ook de prijs is fijn. Een pot van 350 gram kost € 1,75

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.