Bloemkool revival!

Bloemkool revival!

Vroeger aten wij thuis bloemkool met een papje. Lekker met een salade van komkommer aangemaakt met suiker en azijn. Ik vond dat als kind heerlijk.

Hoewel ik bloemkool zelf nog nooit op deze manier heb klaar gemaakt zou ik het nog steeds heel lekker vinden als iemand het voor mij op deze manier zou maken. 

Ik vind bloemkool nog steeds lekker. Maar bij mij thuis was de bloemkoolmaaltijd wel uiterst saai geworden. Bloemkool, aardappels en een stukje kipfilet met wat plakjes komkommer “on the side”. Geen papje, geen jus en geen dressing van azijn en suiker.

Ik wilde dan wel bloemkool eten maar het lukte me niet om er wat meer flair (en smaak) aan te geven. Ja, en eerlijk is eerlijk, het papje bij ons thuis kwam wel uit een zakje en dat is echt niet meer van deze tijd (ik hoop dat ik nu niemand beledig) 

Een poosje geleden maakte de bloemkool ineens een enorme metamorfose door.

Op internet vond je heerlijke recepten als geroosterde bloemkool uit de oven, bloemkoolcurry of allerlei varianten bloemkoolsoep. Ook kan je tegenwoordig rijst maken van bloemkool wanneer je je koolhydraatinname wilt beperken.

Ik heb een poosje geleden ook een recept voor geroosterde bloemkool gedeeld op mijn website:

https://www.proudtoday.com/blogs/proud-today-blog/geroosterde-bloemkool-met-tahinisaus-afvallen-met-een-proud-today-afslank-en-vitaliteits-coach-in-amsterdam-ijburg-of-online

Sindsdien wordt er bij ons thuis weer regelmatig bloemkool gegeten.

Er blijft vaak een flink stuk bloemkool over. Net te weinig om met z’n vieren van te eten, maar ook weer te veel om met een gerust hart in de biobak te gooien.

 Ik heb daar wat op gevonden. Ik maak daar heerlijke bloemkool humus van.

Superlekker op een volkorencracker, een geroosterde boterham of als dip bij de borrel. Je kunt dan dippen met stukjes komkommer, wortel of bleekselderij. 

Dit heb je nodig:

  • 250 gr bloemkool
  • Een half teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • citroensap naar smaak
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el tahin pasta
  • versgemalen zwarte peper en zeezout.

En zo maak je het:

  • Verwarm een oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en besprenkel de stukjes bloemkool met een beetje olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout. Rooster de bloemkoolroosjes 15 minuten in de oven (of totdat ze gaar zijn en een beetje een goudbruin gloedje beginnen te krijgen). Laat de bloemkool vervolgens afkoelen.
  • Plaats de geroosterde bloemkool in een blender, keukenmachine of hakmolen. Doe de komijnpoeder en geraspte knoflook erbij en pureer de ingrediënten. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie, citroensap en tahin pasta toe totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Breng, eventueel op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Je kunt de humus afgedekt makkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast. Strooi er voordat je 'm serveert eventueel nog wat geroosterde paprikapoeder over en een klein scheutje olijfolie.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.