PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Blue Monday, eindelijk!

Blue Monday, eindelijk!

Huh hoezo? Blue Monday is toch gewoon een rotdag?

Dat is toch nationale depridag? De dag dat we ons massaal ellendig horen te voelen omdat de dagen nog steeds donker zijn, we weer aan het werk moeten, de goede voornemens toch weer niet gelukt zijn en de vakantie nog heel ver weg is?

Alleen blijkt dat van die vakantie wel erg mee te vallen als ik zo links en rechts om me heen hoor.

Maar voor mij is het de dag waarop ik eindelijk kan vertellen waarom ik al 2 weken bijna dagelijks irritante berichtjes post op mijn privé Facebook-pagina over mijn sportschoolbezoeken en hardlooprondjes.

Ik hoorde de reacties in mijn hoofd al gonzen: “lekker boeiend.” “Ja duh, we hebben niet allemaal de tijd om elke ochtend naar de sportschool te gaan.”  “Ik vond haar best aardig, maar ze slaat volledig door.”

Het was soms echt wel even met mijn ogen dicht op ‘posten’ klikken. Mijn vriendin begon me al te adviseren dat ik dat echt beter niet kon doen en mijn man vond de berichtjes ronduit stom.

Maar het was natuurlijk allemaal onderdeel van het grotere plan. Een van de belangrijkste onderdelen van mijn werk is mijn cliënten motiveren, motiveren, motiveren. Bijna allemaal zeggen ze bij de intake dat ze vooral een stok achter de deur zoeken. Iemand die ervoor zorgt dat ze weer door willen zetten en ze het vertrouwen geeft dat het goedkomt als ze het even niet meer zien zitten, om welke reden dan ook.

Ikzelf wil al heel lang, heel graag van die mooie dunne gespierde armen.

Om die te krijgen zal ik echt een paar keer per week naar de sportschool moeten om mijn armspieren te vergroten/ versterken. Daarnaast zal ik ook vet moeten verbranden.

Daarom zal ik ook aan een vorm van cardio moeten doen. Ik ren daarvoor het liefst een rondje IJburg want daarmee leeg ik (meestal) ook meteen mijn hoofd.

Maar wat het belangrijkst is, is dat ik mijn dagelijks leven daarop zal moeten aanpassen, met voeding en een plan.

Met mijn voeding zit het wel goed. Ik eet gezond met af en toe een uitschieter de verkeerde kant op maar dat weet ik van mezelf en dat vind ik ook niet erg.

Afgelopen vrijdagavond was ik alleen met de kids en ben ik na de patatmaaltijd nog naar AH gefietst om zogenaamd voor hun Ben & Jerry’s met een bus spuitslagroom te halen. Waarheid was dat ik midden in mijn periode zit en zelf enorme zin in ijs met slagroom had. Ik stelde het ook voor, het kwam niet eens van hun.

Waar ook ik, net als mijn cliënten, mee te maken ga krijgen zijn die gemene sneaky hindernissen. Die hindernissen liggen altijd op de loer. Zij zorgen ervoor dat je, voordat je er erg in hebt, weer in je oude patroon zit. Ik noem een niet gepland borrelavondje waardoor ik de volgende ochtend toch niet dat geplande rondje Ijburg ga rennen. Of een drukke week met een paar ouderavonden waardoor je hele planning in de war loopt. Ik noem zomaar even wat.

Om je doel te bereiken zal je moeten blijven focussen en constant je planning in de gaten moeten houden en zo nodig op tijd bijwerken.

Daarom zal ik het hele jaar mijn berichten op mijn privé Facebook- pagina blijven plaatsen. Dat is mijn stok achter de deur. Daarnaast zal ik regelmatig een blog schrijven over de voortgang van het proces om mijn doel te bereiken en alle hindernissen die ik daarbij tegenkom en hoe ik daarmee ga dealen. Op deze manier hoop ik diegene van jullie, die dat prettig vinden, ook te helpen je focus te behouden en je persoonlijke doel te bereiken.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.