Bodemdrift, laten we dat eens tot op de bodem uitzoeken.

Bodemdrift, laten we dat eens tot op de bodem uitzoeken.

 

Bodemdrift, wat betekent dat nou eigenlijk?. Bodemdrift is een grappig woord voor een lastige eigenschap.

Als je regelmatig bodemdrift hebt moet de zak chips of het pak koek altijd leeg, zelfs als je er eigenlijk helemaal geen trek meer in hebt of het koekjes zijn die je niet eens zo heel lekker vindt.

Mensen die één snoepje of één bakje chips kunnen pakken begrijp je niet maar je begrijpt natuurlijk wél waarom die mensen ook altijd superslank zijn (niet mijn woorden, maar vaak gehoord van mijn cliënten).

Als je lijdt aan bodemdrift zal het heel moeilijk zijn om vol te houden wanneer je serieus een paar kilo wilt afvallen. Het kost 3 maanden om een nieuwe gewoonte aan te leren. In die 3 maanden wil je natuurlijk heus wel eens wat snaaien. Maar als je dan overstag gaat kun je het nooit bij één houden.

Zie je nou waarom een dieet niet werkt? Je gaat namelijk niet de eerlijke confrontatie aan. Ik heb genoeg mensen horen zeggen dat ze heel goed kunnen lijnen. Maar ze komen ook altijd weer aan. Ze hebben een bepaalde wilskracht die heel goed en nuttig is, maar totaal onbruikbaar om af te vallen en op gewicht blijven.

Deze mensen moeten juist leren volwaardiger en regelmatiger te eten en uitzoeken welke tussendoortjes ze wél lekker genoeg vinden om er trek in te hebben maar niet zo lekker dat ze ervan door blijven eten. Je gaat het namelijk niet redden door je puur te focussen op wat je niet mag. Dan wordt de wil juist groter en kom je nooit uit die vicieuze cirkel.

Producten als chips en koekjes zijn geproduceerd met behulp van een magische toverformule. Deze toverformule heet het abracadabra bliss point. Daarvoor meng je net genoeg zoet, vet en kraak en mensen zullen als gehypnotiseerden door blijven eten van je product. Katsjing Kassa!

4 tips voor mensen met bodemdrift:

  1. Haal geen pakken koek en zakken chips in huis. Ook niet als je kinderen thuis hebt, Vaak krijg ik te horen dat moeders dat zielig vinden voor hun kinderen. Waarom? Juist in deze tijd is het goed om kinderen al vroeg een gezond eetpatroon aan te leren. Krijgen ze een vriendje of vriendinnetje te spelen? Dan kun je een klein zakje chips halen en maak je het op onder de kids. Geen pak koek, want die koters hoeven echt niet en half pak koek de man weg te werken. Wil je ze toch verwennen met wat zoets? Haal dan voor elk kind een klein gebakje, muffin of donut bij de bakker.
  2. Als je door de week geen chips, koek en snoep eet kun je in het weekend juist wel wat extra’s nemen. Maar haal dan een lekker taartje bij de koffie en geniet daar echt van.
  3. Ben je op bezoek en iemand zet een blik koek op tafel? Bedenk dan even of je het wel waard vindt om dit naar binnen te werken. Je bent geen kliko. Zet iemand echter een gebakje neer van die geweldige banketbakker dan is het een ander verhaal. Val aan geniet alsof je leven ervan af hangt!
  4. Werk jij op kantoor waar ze nog nooit van vitaliteit voor de medewerkers hebben gehoord en staat er altijd zo’n pot met drop, lolly’s, zuurtjes of mini candybars? Zorg dan elke dag dat je op tijd en met aandacht (dus niet aan je bureau of achter je mobieltje) een volwaardige en lekkere lunch eet. Voeg rauwkost toe aan je lunch en sluit af met een gekookt ei of een bakje Griekse yoghurt 0 %. Je zult echt veel minder behoefte hebben om te snaaien omdat je simpelweg stuffed zit de komende paar uur. Als je dit een tijdje vol houdt zal die snoeppot steeds minder aantrekkelijk worden voor je.

Hulp nodig? Neem eens contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek Afvallen met een Proud Today afslank- en vitaliteits coach en pak het echt goed aan. 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.