Volg jij elke voedselhype braaf op? Zonde van je energie

Volg jij elke voedselhype braaf op? Zonde van je energie

We willen allemaal zo lang mogelijk  gezond, jong, slank en energiek blijven.

Daarom volgen we en masse de ene hippe voedingstrend na de ander in de hoop dat deze ons hierin helpen.

Daarnaast lijken we ook ineens allemaal aan lactose en glutenintolerantie te leiden.

Maar hé, zou het niet veel beter zijn als we eens even diep ademhalen en gewoon zorgen dat onze basis goed is? In de basis hoort een flinke portie groente en daar krijgen we dan weer en masse te weinig van binnen.

 

Niet sexy en niet hip

Groente is niet sexy en niet hip. Misschien omdat we groente al ons hele leven kennen? Toch hebben we groente nodig als we zo lang mogelijk gezond en fit (en ja ook jong en slank) willen blijven.

Het advies voor de dagelijkse inname van groenten is nu al 250 gram per dag.

Onderzoek laat namelijk zien dat het eten van voldoende groente (en fruit) het risico op allerlei enge ziektes aan de bloedvaten en het hart verlaagt. 

Voor vrouwen in de overgang is het advies zelfs 400 gram groente per dag. Het verlicht de klachten en vrouwen in de overgang lopen meer risico op hart-en vaatziekten.

Groente leveren ons natuurlijk ook vitamines en mineralen. En de ene geeft dit en de andere geeft dat. Variatie is daarom erg belangrijk.

Groene bladgroenten verlagen vooral het risico op diabetes en longkanker. Felgekleurde groente zitten juist weer vol met antioxidanten. Antioxidanten zijn die rakkers die de strijd aangaan met vrije radicalen. Vrije radicalen zijn nare agressieve figuren die ons weefsel en DNA aanvallen.

Dus varieer, varieer, varieer!

 

Een rode paprika ?! Ben jij wel helemaal lekker ?!

Ik heb ooit eens een client gehad die bij mij kwam na haar zoveelste mislukte afslankpoging.

Haar voorgangster had haar berispt toen ze een keer niet was afgevallen. Ze had rode paprika’s gegeten i.p.v. groene en tja die bevatten meer suiker, dus slecht. Ik was zo verbaast dat ik het nooit meer vergeet. Maar eigenlijk word ik er boos van. Er wordt zoveel onzin verspreid en leken weten niet meer wat ze wel en niet moeten geloven.

En het is logisch dat een hippe hype eerder wordt opgepakt dan de boodschap dat een komkommer zo’n lekker verantwoord tussendoortje is.

 

101 ideeën voor een ontbijtje met groente.

Je kunt natuurlijk lekker een paar handen spinazie of bietjes toevoegen aan je ontbijtsmoothie. Je kunt ook lekker een Turks ontbijtje maken met feta, olijven, tomaten en komkommer. Of wat dacht je van een pan con tomate waar de Spanjaarden mee ontbijten? Of maak eens een carrot cake havermout ontbijtje. Een omeletje met allerlei groentetjes die je over hebt is ook toppie.

 

Vezels uit groenten dragen bij aan gezonde darmen.

  • Hoe meer groenten wij eten hoe meer vezels we binnenkrijgen. Vezels helpen onze darmen gezond te houden.  
  • Het eten van groente (en fruit) verlaagt het risico op darmkanker. Het risico op darmkanker komt vooral voor bij mensen boven de 50.
  • Gezonde darmen nemen beter voedingsstoffen op en zorgen ervoor dat er meer afvalstoffen met je ontlasting het lichaam verlaten.
  • Minder afvalstoffen in ons lichaam is dus sowieso beter voor ons lijf maar zorgt daarnaast ook voor een mooiere huid (mag je ook belangrijk vinden)

 

 

Ben jij al dat geneuzel met voedingshypes ook zat en wil je gewoon een goede basis voor jezelf creëren?

Weet je alleen nog niet goed hoe je dat moet aanpakken? 

Vul het formulier in op Afvallen met een Proud Today afslank- en vitaliteits coach

en ik neem contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.