Met deze 7 tips hou jij je mooie vakantievoornemens wel vol

Met deze 7 tips hou jij je mooie vakantievoornemens wel vol

 

Goede voornemens zijn niet alleen voorbehouden aan 1 januari. Ook tijdens de zomervakantie maken we allerlei plannen met het doel fitter, gezonder, slanker en energieker te worden.

Tijdens de vakantie krijg je weer meer ruimte in je hoofd om deze plannen te maken. Is natuurlijk ook best makkelijk wanneer je uren onder een parasol ligt te releaxen. All the time in the world!

Jammer dat goede voornemens voor de meesten van ons ook weer vroegtijdig verdwijnen. Oude gewoontes zullen geruisloos hun plekkie weer innemen. Voor je het weet is het alweer te laat. De meesten van ons laten het hier dan maar weer bij.

Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Er zijn echt wel manieren om gewoon je doel te halen. Als jij een voornemen wil laten slagen moet je een realistisch doel hebben. Je moet bepalen hoe lang je jezelf ervoor geeft en kleine subplannetjes maken zodat je je focus kunt houden.

Met deze 7 tips van mij gaat het jou zeker lukken je doel te behalen.

 Tip 1. Koop een mooi boekje. Maak op de eerste pagina een mindmap van jouw doel. Schrijf daar op wat je gaat doen om je doel te bereiken. Schrijf daar ook de weekdagen bij, bijvoorbeeld: fitter worden, 30 minuten lunchwandelen op werk- maandag, woensdag en vrijdag.

Tip 2. Gebruik dit boekje vervolgens ook als dagboek. Schrijf elke dag even kort op of je voor je gevoel nog op de goede weg bent. Noteer daar ook bij waarom je dat gevoel hebt.

Tip 3. Ga online op zoek naar gezonde, lekkere en makkelijk te bereiden receptjes. Doe dat niet even tussendoor maar maak daar echt wat tijd voor vrij. Sla deze recepten vervolgens ergens op waar je ze makkelijk kunt terugvinden.

Tip 4. Zet vervolgens je planning in je agenda (ma, woe, vr lunchwandelen) en daarbij ook voor de hele week wat Je gaat eten (ontbijt, lunch, diner). Hoe nauwkeuriger je alles opschrijft hoe groter je kans van slagen is.

Tip 5. Check aan het begin van de week of je alles in huis hebt om je dagelijkse                recepten te maken. Zo verklein je de kans op misgrijpen en het onterechte              gevoel dat alles nu mislukt is

Tip 6. Vertel je plan aan een vriendin waarvan je weet dat ze wel met je mee wil doen. Ga er samen tegenaan!

Tip 7. Spreek met jezelf af dat je elke week 1 keer de fout in mag gaan maar nooit 2 keer.  Onze grootste valkuil is namelijk gewoon ons dagelijks leven met alle prikkels die deze ons brengt. Daar ga je een keer de mist mee in. Leer daarvan, bedenk hoe je het volgende keer voor kan zijn. Laat je hoofd je niet wijsmaken dat het je toch niet gaat lukken. Ow, en 1 x per week een glaasje wijn valt niet onder “ín de fout gaan”. Dat past gewoon in een evenwichtig eetpatroon. Ik denk dan meer aan een half pak koekjes die je ergens achter in een kast vond en vervolgens helemaal hebt leeggegeten. De koekjes waren taai en eigenlijk niet meer te vreten.

 

                                        Bonustip!!!

Is dit allemaal too much voor je om dit in je eentje voor elkaar te krijgen?  Ik kan je helpen met een plan, ik support je met raad, daad, tips en motivatie en ik maak een kant en klaar, persoonlijk receptenboek voor je.

Maak een afspraak bij mij voor een gratis en vrijblijvend  kennismakingsgesprek  om te zien of ik iets voor jou kan betekenen.

 

 

 

 

 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.