PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

De pizza van bloemkoolbodem…halleluja!

Deze week vroeg een cliënt of ik eens een recept in haar menu wilde verwerken met een pizza van bloemkoolbodem. Ik heb gelijk de bloemkoolpizza die avond thuis op het menu gezet. Mijn gezinsleden waren in eerste instantie niet erg enthousiast maar ze wilden zich er wel aan wagen.

wat heb ik ermee gedaan?

Ik heb een bloemkoolbodem besmeerd met een beetje Philadelphia waar ik eerst een geraspt knoflookteentje doorheen had geroerd. Daarna heb ik er 2 plakjes Parmaham over verdeeld door deze elk in 3 rolletjes te snijden en de rolletjes over de pizza te verdelen. Ik had een paar rode paprika’s 20 minuutjes gesmoord in de olijfolie. De laatste 10 minuutjes heb ik daar nog een, in dunne reepjes gesneden, rode ui bij gedaan.

Deze paprika/rode ui mix heb ik ook over de pizza verdeeld.

Nadat de pizza in de oven was geweest heb ik er nog flink wat rucola over verdeeld

testresultaat

Bij ons thuis waren we aangenaam verrast door de heerlijke pizza die mede zo heerlijk was door de echt lekkere bodem. We waren na de maaltijd voldaan maar we zaten niet propvol. We misten de kaas helemaal niet op de pizza.

wees voorbereid, dan eet je (bijna ;-)) altijd lekker en gezond

Het is slim om altijd iets in huis te hebben om even snel iets simpels, wat lekker en voedzaam is, te kunnen maken. Ik ga deze week 2 pakken bloemkoolbodems kopen en in de koelkast bewaren. Als ik dan geen zin heb om te koken heb ik binnen een half uur en zonder al te veel moeite toch iets lekkers op tafel.

Je kunt de pizza met alle soorten groenten toppen die je wilt. Als je de pizza topt met rucola plaats van kaas heb je een gezond alternatief dat echt heel erg lekker is.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.