PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

De zomervakantie zit er helaas weer op

Ben je in de vakantie voor je gevoel kilo’s aangekomen ? Vind je het heel erg moeilijk om weer over te schakelen naar het gewone leven?

be nice! especially to yourself

We willen het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden. Het slechtste dat we kunnen doen is elke dag opnieuw met onszelf afspreken (lees: onszelf voorhouden) dat we morgen gaan beginnen. Als we het helemaal slecht aan willen pakken gaan we daarbij ook nog elke dag op de weegschaal staan om onszelf te bevestigen hoe zwak we zijn.

Hou op zeg, wees een beetje lief voor jezelf.

Op deze manier kom je in een negatieve spiraal en we weten allemaal hoe moeilijk het is om daar weer uit te komen. Je kunt maar het beste gewoon accepteren dat je niet direct weer de knop om kan draaien na de vakantie. Geef jezelf maximaal twee weken de tijd om weer terug te komen in een regelmatiger en gezonder eet en leefpatroon. Bedenk voor jezelf welke stappen je daarvoor moet nemen. Schrijf ze desnoods op een papiertje en hang dat ergens op waar je het dagelijks kan zien.

Zelf ben ik 700 gram vet aangekomen in de vakantie. Ik had mezelf voorgenomen om drie keer per week te blijven hardlopen. Uiteindelijk heb ik in de drie weken dat ik op vakantie was slechts één keer hardgelopen.

Eenmaal thuis voelde ik me lui. Er kwam niets uit mijn handen en ik liep de hele dag te gapen. Dat was niet bepaald de juiste conditie om mijn eetpatroon weer in het gareel te krijgen, maar wel een logisch gevolg van drie weken niets doen.

Ik maak me daar helemaal niet druk om.

Afgelopen dinsdag had ik weer zin om naar de sportschool te gaan. Na een uurtje sporten voelde ik me weer energiek en had ik vanzelf ook weer zin om gezonder te gaan eten.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.