Een goede afslank en vitaliteitscoach is ook niet perfect….en daarom kan ik jou zo goed helpen.

Een goede afslank en vitaliteitscoach is ook niet perfect….en daarom kan ik jou zo goed helpen.

Op dit moment zit ik midden in een verhuizing, met alles erop en eraan. We hebben 20 kilometer van waar wij nu wonen een huis gekocht, oude huis staat in de verkoop, Emily is alvast vooruit op een nieuwe school in de nieuwe buurt. Ik vertel niks nieuws als ik zeg dat je in zo’n situatie behoorlijk uit je routine raakt.

Want omdat ik vooral de logistieke taken op me heb genomen (naar de bouwmarkten op en neer of even iets ophalen van Amsterdam Yard Sale, even vast wat dozen naar de opslag enz. enz.) merk ik dat het regelmatige eten, waar ik bij cliënten zelf altijd zo op hamer, er bij mij nu zelf ook behoorlijk inschiet.

Een ontbijtje gaat er dan nog wel net in, maar lunch vergeet ik tegenwoordig gewoon.

Omdat we natuurlijk ook nog een meisje van 12 thuis hebben willen we ’s avonds wel een gezonde maaltijd op tafel zetten, haar aandacht geven in de morgen en voordat ze naar bed gaat. Wat weer inhoudt dat je ‘s avonds laat nog samen het huis aan het opruimen en poetsen bent voor de volgende bezichtigingen. Vervolgens ben je weer vroeg wakker en kun je niet meer slapen omdat er direct van alles door je hoofd schiet dat nog gebeuren moet.

Deze combinatie van slaaptekort, weinig rust in je hoofd en geen tijd om even fatsoenlijk te eten zorgt er bij mij voor dat ik tijdens mijn ritjes als een soort zombie naar de benzinepomp rijd en daar de ene keer een Magnum haal, of zo’n vies slap kaasbroodje en de andere keer een Snickers en een Bounty. Hier komt mijn oude gewoonte van instant energiebehoefte weer naar boven die ik in soortgelijke situaties had maar ook had wanneer ik niet goed in mijn vel zat.

Ik vertelde dit aan een vriendin en zei haar dat het voor mijn coaching eigenlijk heel waardevol is om weer even in zo’n situatie te belanden. Op deze manier voel ik weer wat mijn cliënten dagelijks ervaren.  Want ik ga nu al jaren 3 keer per week naar de sportschool en ik eet merendeel gevarieerd en gezond waarbij ik in het weekend gewoon eet waar ik zin in heb. Daarmee blijf ik al jaren op een mooi gewicht en voel ik me goed.

“Dit moet je juist vertellen want dit is wat mensen willen, ”zei ze.  “Iemand die je echt begrijpt maar ook kan helpen om een bepaalde levensstijl te veranderen,” En zo is het ook. Want ik weet dat vermoeidheid en onregelmaat ervoor zorgen dat ik nu zo ga snaaien. Maar doordat geleerd heb dit te herkennen kan ik op tijd ingrijpen. Ik pak dan mijn agenda erbij en ga gewoon heel droog plannen. Ik plan een paar dagen in de week in dat ik lekker vroeg naar bed ga en een serie ga kijken. Ik plan een dag in de week in dat ik even een paar basisproducten haal die ik makkelijk kan pakken en ik zorg dat ik zoveel mogelijk ritjes plan rondom ontbijt, lunch en diner.

Bovenstaand is echt geen hogere wiskunde, maar veel mensen zitten al jaren in een situatie waarbij ze opgeslokt worden en niet weten hoe ze dit kunnen doorbreken of zichzelf hier niet eens bewust van zijn. Overgewicht, een slechte conditie en het risico op allerlei nare ziektes is het gevolg.

Vaak is het helemaal niet nodig om je hele levensstijl volledig om te gooien maar zijn een paar simpele stappen al een begin naar een bewustere levensstijl en een gezonder lijf.

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.