PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Healthy and easy salad uit NYC

Twee weken geleden was ik in NYC en heb daar voor Proud Today rondgekeken wat daar  de ontwikkelingen zijn op het gebied van Food & Health.

Ik wilde vooral graag weten hoe makkelijk (of moeilijk) het is voor iemand die de hele dag door de stad heen crost om gezond en volwaardig te kunnen blijven eten.

Er is heel veel te krijgen op het gebied van ultragezond. De veganrestaurants zijn ruim vertegenwoordigd. Bij Loco Coco (835 Lexington Ave) kun je echt de allerlekkerste en uber gezonde smoothies en açaí bowls krijgen. Groot…groot nadeel is dat het echt heel prijzig is allemaal. 10 dollar voor een smoothie is niks. En dan heb je alleen nog maat ontbeten. Als je voor lunch ook iets uit deze categorie neemt en voor diner loop je aardig leeg.

Als je voor de iets minder fancy categorie gaat ben je ook nog steeds veel geld kwijt, maar wordt het iets draaglijker. Alleen dan moet je weer erg oppassen dat je onbedoeld toch niet te veel suiker binnenkrijgt. Ik nam elke ochtend een whole weat muffin met rozijnen. Deze was heerlijk…mede door het hoge suikergehalte vermoed ik. Nu was dat voor mij niet zo’n ramp want ik liep gemiddeld 18 kn per dag. Maar als je voor werk naar NYC gaat en je verder de hele dag in de metro of op kantoor zit, wordt het toch een ander verhaal

Volgende week ga ik een variatie maken waar veel minder suiker inzit en die toch nog steeds heerlijk smaakt. Want een volkorenmuffin voor ontbijt als variatie is natuurlijk wel eens lekker.

Bij fresh&co (475 Lexington Ave) kocht ik voor lunch o.a. deze kikkererwtensalade van de foto. Hierbij deel ik met jullie het recept en geef ik gelijk een handige tip hoe je met deze salade heel makkelijk een gezond diner en een gezonde lunch kan maken.

En in de avond at ik graag bij Lokal (473 Columbus Ave) een Libanees restaurant.

  1. De Libanese keuken is een van de gezondste keukens ter wereld en ik vind het zelf één van de allerlekkerste keukens. Voordeel van eten in een Libanees restaurant is dat je het redelijk goedkoop kan houden omdat je kleine gerechtjes kunt bestellen en je met brood en allerlei heerlijke smeersels al een volwaardig (vegetarisch) avondmaal hebt.

Tenslotte deel ik met jullie het recept voor de kikkererwtensalade en geef ik gelijk een handige tip hoe je met deze salade heel makkelijk een gezond diner en een gezonde lunch kan maken.

Hiervoor maak je gewoon een dubbele portie van de salade en eet je de salade voor diner met een stukje zalm, een kipfiletje, een tartaartje, een (ongepaneerde) vegaburger of een stukje kabeljauw en de andere helft de volgende dag voor lunch met een volkoren of meergranenpita die je thuis in de broodrooster hebt opgewarmd en meeneemt in een stukje aluminiumfolie. Wat er heel lekker bij is, is een beetje Total Griekse yoghurt 0 % fat (best een dure yoghurt, maar je kunt het ook in éénpersoons-verpakking krijgen) aangemaakt met uitgeperste knoflook en een beetje zeezout. Neem van deze yoghurtdip ook gewoon de helft mee voor lunch.

Dit heb je nodig voor 2 porties:

  • 200 gram kikkererwten uit pot of blik.
  • Rode ui, naar smaak, in snippertjes gesneden.
  • 4 tomaten in kleine stukjes gesneden.
  • 2 a 4 lente-uitjes, in ringen gesneden.
  • Komkommer naar smaak, in kleine stukjes gesneden.
  • 2 el extra vierge olijfolie.
  • Citroensap naar smaak.
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout.

En zo maak je het….

Maak een dressing van de olijfolie, citroensap en versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.

Doe alle ingrediënten bij elkaar en maak aan met de dressing.

Enjoy!

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.