PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Herken je valkuilen en pak ze aan!

Cliënten komen bij mij in de praktijk om af te vallen en/ of hun energielevel te verbeteren. Ze willen van een probleem af, van hun overgewicht of van een laag energie-niveau door een slecht eetpatroon. Ongetwijfeld zullen ze te maken gaan krijgen met hun eigen valkuilen.  Die valkuilen kunnen het hen behoorlijk lastig maken om focus op hun doel te houden.

Ik durf dat stellig te zeggen omdat ik:

  • die ervaring heb met mijn cliënt
  • uit eigen ervaring spreek…

Uit eigen ervaring

Ik heb een voorbeeldfunctie. Ik ben het gezicht van mijn bedrijf. Ik predik fitheid, gezondheid en slankheid. Dat laatste woord ‘slankheid’ vind ik wel een beetje tricky om op te schrijven. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat ik vind dat iedereen maatje 36 moet hebben, en dat vind ik absoluut niet. Maar de meeste mensen komen toch bij mij om af te slanken, dus zal ik zelf ook slank moeten blijven.

Is slank zijn voor mij vanzelfsprekend?

No way! Ik moet net als andere (vooral) vrouwen van mijn leeftijd enorm opletten. Ik ben nu slank, maar als ik niet oppas ben ik dat op een dag zomaar ineens niet meer. Mijn doel is dus eigenlijk: altijd fit en slank zijn. De allerergste valkuilen voor mij zijn: teveel gezellige eet en drinkmomenten in het weekend. Een gouden combinatie om niet mijn doel te halen.

Het werkt het allerbest voor mij als ik de hele week zo nauwkeurig mogelijk vooruit plan, inclusief de zondag. Dat plannen geeft me rust en zorgt ervoor dat ik gefocust blijft.

Mijn valkuil voor vandaag…

Verleidingen genoeg hoor. Nu op dit moment dat ik dit stukje schrijf vraagt mijn man of ik lekker buiten kom zitten om een biertje te drinken en bitterballen te eten met de buurtjes. Ik wil eigenlijk ‘ja’ zeggen, want ik ben gek op bier, bitterballen en mijn buurtjes maar ik doe het niet.

Van zo’n zondagmiddag borrelmiddag word ik lui, heb ik geen zin meer om te koken, gaan we wat bestellen, maak ik nog wel even dat bodempje wijn op wat is blijven staan, word ik morgen weer veel minder fit wakker dan ik zou willen, sla ik sporten maar een keertje over en zo zit ik in een negatieve spiraal die mij zeker niet naar mijn doel gaat helpen.

En mijn schep waarmee ik die valkuil dichtgooi…

zodat ik er lekker overheen kan lopen.

Ik schrijf braaf mijn stukje en drink mijn watertje (zie foto :)) Ik ga ook nog even een stukje rennen straks. Onder het rennen neem ik vast in mijn hoofd aankomende week even door en dat zet ik thuis op papier.

Vanavond ga ik lekker op tijd naar bed. Nog even Netflixen en morgen fris en fruitig aan mijn week beginnen zoals ik dat met mezelf heb afgesproken.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.