PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Homemade bliss balls!

Ik ben een enorme zoetekauw. Mijn man is een heel goede hobbyhok die elk weekend de heerlijke baksels bakt.

Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt door de weeks goed op mijn eten te letten, zodat ik in het weekend niet al die heerlijke baksels aan me voorbij hoef te laten gaan.

Ik eet dus zoveel mogelijk suikervrij door de weeks.

Maar ik word ook wel eens eens een beetje appelig van een handje noten of een stukje fruit als tussendoortje.

Daarom maak ik regelmatig deze bliss balls.

Zo gepiept en je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze zelfs invriezen. Het is ook een verantwoord snackje voor kinderen.

Bovendien is het ook een leuk recept om met kids te maken. Op het internet vind je heel veel leuke variaties.

Ik eet er ook wel eens twee als snel ontbijt.

Voor acht bliss balls heb ik 150 gr Mejdoul dadels gebruikt (gewoon zo’n zakje ‘ready to eat’ op de bakafdeling van Appie)

Ik heb deze even 20 minuten laten weken in warm water.

Nadat ik ze even heb laten uitlekken heb ik ze samen met een eetlepel 100 % pindakaas van Appie en een eetlepel cacao gepureerd met de staafmixer. Ik heb hier vervolgens 100 gram gehakte gemengde noten doorheen geschept.

Ik heb wel wat water toe moeten voegen om het wat beter te kunnen mengen.

Daar heb ik acht balletjes van gedraaid en deze heb ik vervolgens door de geraspte kokos gerold. Als je niet van kokos houdt, kun je dit ook overslaan. Als je niet zo dol bent op pindakaas zou je ook notenpasta kunnen gebruiken.

Deze balletjes heb ik twee uur laten opstijven in de koelkast en daarna zijn ze ready to eat! Hou het er wel bij één a twee per dag, want door de dadels, pindakaas en noten bevatten ze wel wat calorieën. Maar!…ze bevatten geen snelle suikers en de suikers uit de dadels worden minder snel opgenomen in je bloed door de vetten uit de pindakaas en de noten.

Als je een tussendoortje eet dat uit snelle suikers bestaat, zoals een koekje of een candybar, heb je snel weer trek. Maar zo’n bliss ball zorgt ervoor dat je een stuk langer verzadigd bent waardoor ik het een heel verantwoord tussendoortje vind.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.