PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Maandag 11 november 6:30 uur!

Laatst vroeg een cliënt aan me hoe het nou toch kan dat ze met de inzet van de herfstperiode niet sterk genoeg meer is om nee te zeggen tegen koekjes en drop rond een uur of vier.

Deze cliënt is een juf in het basisonderwijs met een pittige maar leuke, lieve klas.

“Neem een extra grote appel mee en eet die dan op om 16 uur,”, adviseerde ik haar.

“Dat doe ik al, maar daarna neem ik toch nog dat koekje of dat handje drop”, antwoordde ze.

“Ik baal ervan, want het ging zo lekker”.

Ik gaf haar het advies om in ieder geval voor de komende week met zichzelf af te spreken gewoon niet om 16 uur een koekje of een handje drop te nemen. Dat klinkt misschien lekker makkelijk, maar het is wel de enige manier om eraf te komen. Het is haar eerder toch ook gelukt?

Wat zij ervaart is mij overigens totaal niet vreemd.

Als de herfstperiode begint gaan de meeste van ons in het donker van huis en komen in het donker thuis. Bij slecht weer nemen we de auto of het ov in plaats van de fiets.  Hierdoor missen we dagelijks natuurlijk daglicht, maar ook zonlicht en frisse buitenlucht dat ons energie geeft.

Rond 16 uur is al zo’n inkakmoment. Een laag energieniveau zorgt er ook voor dat we niet per se heel erg positief tegen de dagelijkse dingen aankijken. Als je dan al een zwak voor zoet hebt is het extra moeilijk om nee te zeggen.

Mijn advies is om, als je met mooie weer op de fiets naar werk gaat, dit zo lang mogelijk vol te houden. Frisse lucht, ook koude geeft ook energie en tegen regen kunnen we ons kleden.

Maar wat heeft dat nou met de titel van deze blog te maken?

Nou, ik merk ook dat ik minder energie heb nu het meer donker is om me heen. Ik merk dat ik ook meer geneigd ben om in de supermarkt iets lekkers meet te nemen.

Dus wat doe ik? Ik ren zes keer per week van huis naar ons IJburgs stadsstrandje en weer terug. Dat is precies 30 minuten. Dat is geen wereldafstand, maar voor mij net genoeg om lekker wakker te worden en klaar te zijn voor de dag. Door de frisse lucht en de lekkere muziek die uit mn airpods komt, kom ik vol energie thuis.  Als ik zou blijven liggen en vier keer mijn wekker op herhalen zet, begint mijn ochtend toch heel anders.

Op maandagochtend heb ik het altijd zwaar, maar ik ga wel. Op dinsdag gaat het al een stuk makkelijker en op woensdag ben ik er al uit voordat mijn wekker gaat. Op zondag heb ik een rustdag. Nu is wat ik doe misschien wat extreem, maar voor mij werkt het goed. Zo blijf ik ook in de wintermaanden, wanneer wij ons lekker onder onze winterjassen kunnen verhullen lekker fit en slank. Voor mij werkt het ook omdat ik het nodig heb om mijn hoofd leeg te maken voordat de dag begint. Ik zou nooit in de avond gaan lopen, want dat ligt mijn niet.

De foto is donker en dat is het natuurlijk ook gewoon om 6:30 uur. Maar ik ben sowieso niet bang aangelegd ( en ook niet naïef ;-)) en ik kom heel wat medelopers tegen, ook vrouwen alleen. 

Wil jij ook al gewoon lekker fit en slank zijn als het straks weer mooi weer wordt? Kijk eens wat je nu in de herfst/ winterperiode anders en extra kan doen om dit te bereiken en maak een realistisch weekplan. Het hoeven geen extreme aanpassingen te zijn, want dat hou je toch niet vol. Blijf dicht bij jezelf, dat werkt wel.

Wist je trouwens dat je op deze site een aantal leuke 'ren schema's' kan vinden? Ik heb voor elk niveau een leuk schema gemaakt.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.