PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Ik mag de komende tijd niets (lekkers) meer eten… of toch wel?

Als je naar bovenstaande foto kijkt, word je toch echt niet blij? En als je dan eigenlijk weet dat je wel wat kilo’s zou moeten afvallen en je denkt dat je dan alleen maar zo mag eten als op de foto word je toch al helemaal niet goed?

Ik mag de komende tijd niets (lekkers) meer eten… of toch wel?
Een veelgemaakte fout wanneer mensen willen afvallen is dat ze, om hun doel te bereiken, heel weinig gaan eten. Ergens begrijp ik die gedachte wel: je wilt afvallen, dus als je dan heel weinig gaat eten val je af. Maar zo werkt het niet en gelukkig maar. Om af te vallen hoef je echt niet op een houtje te bijten.

Het lukt me gewoon niet!
Wanneer ik word gebeld voor een intake hoor ik vaak hetzelfde verhaal. Iemand wil graag afvallen, probeert het al een tijdje op eigen houtje, maar er wil maar niets van het gewicht af. Diegene vraagt dan aan mij hoe dat kan, want hij of zij eet echt niet veel.

Als ik dan vraag hoe er momenteel wordt gegeten zie ik ook weer vaak hetzelfde patroon:

  • Tot een uur of 16 vinden ze het zelf heel goed gaan. Omdat de meeste mensen dan afgeleid worden door de drukte van de dag kunnen ze hun hongergevoel goed onderdrukken.
  • Wanneer ze rond het eind van de middag of begin van de avond thuiskomen laat het hongergevoel zich niet meer negeren en wordt er tijdens het koken al van alles en nog wat gegeten.
  • Van al die ‘nibbeldingetjes’ zitten ze weer zo vol zodat ze te weinig eten tijdens het diner.
  • ’s Avonds ploffen veel mensen moe op de bank. Dit is het moment dat de gedachte erin sluipt dat het vandaag helemaal niet goed ging door het gegraas voor het diner.
  • Ze besluiten dan morgen maar echt goed te beginnen en nemen daarom nog maar een koekje of een schaaltje chips want vanaf morgen mag het voorlopig een hele tijd niet meer (denken ze).

Zo kan het ook
Wanneer iemand bij mij komt om af te vallen maak ik een persoonlijk en gebalanceerd weekmenu. Dit menu bevat alle voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben en de calorieën zijn goed verdeeld over meerdere eetmomenten per dag. Het persoonlijk weekmenu is volledig afgestemd op de smaak en levensstijl van de cliënt. Ze mogen zelfs een glaasje wijn of een stukje chocolade in de avond.

Ze vallen af en voelen zich fit. Dat is toch een stuk gezelliger?

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.