Innerlijke rust

Innerlijke rust

Als je wilt afvallen en je leefstijl wilt veranderen heb je een planning nodig, Je maakt dan een plan voor wat je wilt bereiken en wat je daarvoor gaat doen. 

Een planning geeft structuur en structuur is wat mijn cliënten heel hard nodig hebben. Daar staat of valt een goede week, maar uiteindelijk een succesvol afgerond programma mee. Structuur geeft overzicht en overzicht geeft je het gevoel dat je de boel onder controle hebt. 

Maar weet je hoe moeilijk het is om structuur in je leven te krijgen? Veel cliënten hebben overgewicht als gevolg van te lang te slecht voor zichzelf te hebben gezorgd. Door drukte van alledag vergeten ze te eten of pakken ze iets makkelijks wat veel calorieën bevat maar weinig voedingsstoffen, om van de benodigde dagelijkse beweging maar te zwijgen.  

Als je al jaren zonder structuur leeft kun je dat niet in 1, 2 weken ombuigen. Daar is tijd voor nodig, 

Maar vaak willen mensen, logisch, wanneer zij eenmaal de knop hebben omgedraaid ook in 1 keer alles veranderen en daar gaat het vaak mis. Er moet ineens en per direct de hele week gezond gegeten worden en dus moet er een ellenlange boodschappenlijst gemaakt worden. De meeste raken op de helft van het boodschappenlijstje het spoor al bijster en sommigen zeggen dat zij dan een soort kortsluiting in hun hoofd voelen. Het is te veel en dan weten ze het niet meer. Menigeen (die niet met mij werkt 😊) legt het bijltje er daarom al snel bij neer. 

Maar structuur is zoiets waardevols, het geeft innerlijke vrede, het gevoel dat jij de controle weer over je leven hebt.  

Hak daarom je hele grote enthousiaste plan in kleine plannetjes.  Zorg in week 1 bijvoorbeeld dat er op je boodschappenlijstje ingrediënten staan voor een gezond ontbijt en lunch. Leer je zelf dan aan om de tijd te nemen om te ontbijten en te lunchen. Ga er even voor zitten en leg je telefoon weg of klap je laptop dicht. Bewustzijn helpt mee om structuur in je leven te brengen. 

In week 2 kun je voor 3 dagen gezonde receptjes uitzoeken en je boodschappen aanvullen met de benodigde ingrediënten voor deze receptjes. Maak het niet te ingewikkeld. Je hoeft geen 3 sterren maaltijd te koken op een doordeweekse dag. Een gezonde, smakelijke maaltijd kan echt heel simpel zijn. 

En zo voeg je elke week weer een nieuw stukje toe en werk je langzaam maar zeker aan je grotere doel en vind je je innerlijke rust. Deze innerlijke rust kan je helpen om niet meer terug te vallen in oude gewoontes. 

 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.