Met deze lekkere salade help je je haar, huid en je nagels.

Met deze lekkere salade help je je haar, huid en je nagels.

Aargh, veel van ons vrouwen zien haar, huid en nagels dunner worden tijdens de overgang. We kunnen dit proces vertragen door producten te eten die zwavel bevatten, zoals vis, kip, paksoi, kool, asperges, noten, fruit en broccoli.

Zwavel is een bestanddeel van keratine. Keratine is het eiwit dat zorgt voor een goede conditie van haar, huid en nagels.

En laat ik nou net een heerlijk recept voor broccolisalade hebben. Deze kan ikzelf echt altijd eten, als lunch, bij de avondmaaltijd, zelfs als een laat ontbijtje.

De salade bevat ook granaatappelpitjes die niet alleen heel erg lekker zijn maar ook nog barsten van de vitamine C en zonnebloempitjes die weer boordevol vitamine E zitten. Vitamine E beschermt ons lichaam tegen de aanval van vrije radicalen. Je weet wel, die gemene rakkers die onze arme onschuldige lichaamscellen aanvallen. Boehoe!

Eem heerlijke healthy salade dus vol mineralen, vitamines en niet onbelangrijk, boordevol vezels.

Vaak heb ik nog wel een stuk granaatappel en dan doe ik de granaatappelpitjes lekker door de magere yoghurt samen met een handje zonnebloempitten. Ook echt een aanrader om op een lekkere manier je vezelinname op te krikken.

Wat heb je nodig voor de salade?

  • Broccoli
  • Granaatappelpitjes
  • Zonnebloempitjes
  • Fijngesneden sjalotjes

  En voor de dressing?

  • Magere yoghurt
  • Beetje mayo
  • Veel versgemalen zwarte peper
  • Witte wijnazijn

Ik zet er expres geen hoeveelheden bij want het geeft niets hoeveel je er van alles in doet, alleen van de mayo natuurlijk 😉

Hoe maak je de salade?

Snij de broccoli in kleine roosjes, het best schil je de steeltjes ook en snij je deze fijn want deze bevatten meer voedingsstoffen dan de roosjes. Doe de broccoli in een schaal en voeg de granaatappelpitjes, fijngesneden sjalot en zonnebloempitjes toe. Maak een dressing van de yoghurt, mayo, gemalen zwarte peper en witte wijnazijn en meng de dressing door de salade.

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.