PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Kickstart voor de maandagochtend…of elke andere ochtend van de week ;-)

Aiaiaiai maandagmorgen….

Herfst, stevig weekend achter de rug. Blegh, een derde weekenddag had heel fijn geweest vandaag.

Koude kwark met lijnzaad?  Oef, even niet. Een boterham met Nutella? Jaah!!

Uhm nee Esther.

Juist omdat ik zo van lekkere dingen houd, bewaar ik zaken als brood met Nutella of wijntjes voor het weekend. Door de weeks eet ik sober en drink ik (in de regel) geen alcohol. Uitzonderingen daargelaten. Ik ben niet van de voedingspolitie.

Deze leefregel heb ik mijzelf ongeveer een jaar geleden aangeleerd.

Als je richting je 50ste levensjaar gaat, wordt je stofwisseling langzamer. Als je dan nooit echt op je voeding hebt gelet en ook niet zoveel beweegt komen er langzaam, maar zeker, wat kilootjes bij en ontwikkel je ook zo’n vervelend rolletje om je middel.

Dat moet dan op een zeker moment weer weg en dan zal je dus echt je eetpatroon aan moeten pakken en een paar keer per week moeten gaan sporten. Dat kun je beter voor zijn.

Nou ben ik nog lang geen 50 hoor. Ik moet in november nog 47 worden. Maar… ik zit ook wel eens hele dagen achter mijn computer en heb dan geen tijd of zin meer om naar de sportschool te gaan of een rondje te gaan rennen. Als ik dan de hele dag aan het werk ben achter mijn computer en het is tijd om  te lunchen heb ik ook wel eens liever een tosti van casinowit met een klodder ketchup.

Als ik dit een jaartje volhoudt kan ik erop rekenen dat bij mij ook de kilootjes er gewoon bijkomen. Daar heb ik geen zin in en het kan ook niet met mijn werk.

Dus om dat voor te zijn heb ik deze regel voor mezelf in gesteld. Door de weeks eet ik sober en sport ik. In het weekend neem ik wat extra’s en sport ik niet. Het is ook niet zo dat ik me in het weekend dan helemaal volprop met troepeten, want dan sla je de plank natuurlijk compleet mis en houd ik mezelf ook voor de gek.

Om toch de behoefte aan zoetigheid te bevredigen deze ochtend heb ik lekker 2 speltcrackers met zaden besmeert met 100 % pindakaas van AH en daar een banaan in plakjes op gedaan. Dit ontbijt bevat genoeg gezonde voedingsstoffen en is daarnaast ook nog eens lekker zoet.

De banaan levert energie door de koolhydraten maar bevat ook vezels. En uit de speltcrackers haal je ook energie en vezels. Vezels zijn onmisbaar voor gezonde darmen. In de pindakaas zitten eiwitten en gezonde vetten. Deze zorgen ervoor dat je lekker lang verzadigd bent.

Nou is dit maandagochtenddipje  van mij iets onschuldigs. Maar voor mensen die in een serieuze dip zitten is het extra belangrijk dat zij zichzelf ertoe zetten om gezond te eten. Je hoofd zal er zeker geen behoefte aan hebben, maar je lijf des te meer. Zo krijg je weer energie om er weer tegenaan te kunnen in plaats van dieper in je dip te zakken. Deze beloning ligt alleen wel in de toekomst. Dat vraagt doorzettingsvermogen en discipline. Daarom grijpen mensen in zo’n situatie liever naar suikerrijke producten. Omdat deze producten direct een goed gevoel geven (troost).  Hoe begrijpelijk ook, uiteindelijk helpen deze producten je totaal niet. Ze houden je alleen maar voor de gek.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.