PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Verminder je vetpercentage en wordt jaren jonger!

Ik las laatst dit artikel in de Volkskrant:

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/vreemd-medicijncocktail-maakt-ouderen-biologisch-jonger~bc55a067/

Vooral het stukje over een Iraans team dat onlangs meldde dat het preventief slikken van een combinatiepil van aspirine, cholesterolverlager en twee bloeddrukverlagers de kans op hartinfarcten en beroertes in vijftien jaar tijd halveert vond ik interessant.

Dat willen we toch allemaal wel? Een paar jaartjes jonger worden? Maar moeten we daarvoor massaal aan de medicijnen? Ik dacht het niet.

Als je al zover bent dat je het risico loopt op hoog cholesterol, hart en vaatziektes en diabetes kun je beter eerst je eetpatroon aanpakken.

Kijk, als je gewoon lekker oud wordt waarbij je gezond eet en regelmatig beweegt  en lekker geniet  van het leven ben ik een groot voorstander van accepteren dat we nou eenmaal ouder worden.

Geloof me, voorheen (ik zeg expres niet vroeger, klinkt zo oud) had ik echt moeite met ouder worden. Ik heb de dag na mijn dertigjarige verjaardagsfeestje de hele dag met de gordijnen dicht op bed depri liggen zijn. Of was dat gewoon omdat ik een kater had?

Nou ja anyway, natuurlijk vind ik ook dat het leven tegenwoordig veel te snel voorbijgaat.

Maar ik zie ook om me heen dat er samen met mij een heleboel andere leukerds ook een dagje ouder worden. Leukerds die er nog goed uitzien, leuke kleertjes dragen en een leuk sociaal leven hebben. Ik ben dus allang van de gedachte afgestapt dat het leven stopt als je eenmaal de dertig hebt aangetikt.

Maar stel nou dat je op het moment even niet zo lekker in je vel zit. Dat je een beetje overgewicht (misschien wel wat meer dan een beetje) hebt of je nooit eens lekker fit voelt. Dan hoef je echt niet aan de medicijnen hoor. Dikke kans dat je met aanpassingen in je huidige eetpatroon en een beetje doorzettingsvermogen al heel ver komt.

Het zal je zeker gewichtsvermindering opleveren. Daarbij zul je  het risico op allerlei vervelende overgewicht gerelateerde ziektes (waar je dus ook aan dood kunt gaan) verlagen.

Maar nu komt de kers op de taart. Je metabolische leeftijd zal ook omlaag gaan. Je lijf wordt jonger!                       

Zie op de bijgaande foto het verschil in de metabolische leeftijd van één van mijn cliënten na een paar maanden. 

Deze cliënt melde zich bij mij nadat zijn huisarts hem had geadviseerd iets aan zijn overgewicht te doen. Zijn suiker en cholesterolwaarden waren te hoog dus hij liep wel enig gezondheidsrisico.

Op 26 april 2019 was zijn metabolische leeftijd 68 jaar en op 26 juli 2019 was hij ineens nog maar 57 jaar! Doordat zijn vetpercentage omlaag is, is zijn lichaam fitter. Zijn lichaam past nu meer bij iemand van 57 dan van iemand van 68. Hij is op de helft van zijn traject. Aan het eind van zijn traject zal zijn metabolische leeftijd lager zijn dan de leeftijd die er in zijn paspoort staat (wat 57 jaar is).

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.