PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Omdat je het waard bent!

We kennen allemaal deze mythische slogan van L’Oréal Paris.

Het Franse cosmeticahuis bedacht deze slogan in 1971 tijdens de tweede feministische golf.

Zij wilden hiermee de boodschap overbrengen aan vrouwen dat schoonheid niet alleen over het uiterlijk gaat, maar ook in datgene dat ze zichzelf gunnen.

Als ik hardloop krijg ik altijd de beste ideeën voor een blog.

Ik heb drie redenen om hard te lopen:

  1. Ik hou graag mijn conditie op pijl.
  2. Ik kan mijn hoofd ermee leeg maken.
  3. Als ik lekker doorloop komen er allemaal goede ideeën naar boven.

Tijdens een wekelijks rondje kwam ik erop deze slogan te gebruiken ter inleiding van het volgende onderwerp:

Veel van mijn cliënten worstelen tijdens hun traject o.a. met onderstaande externe factoren:

  • Tachtig keer in de week is er een collega jarig en wordt er op taart of saucijzenbroodjes getrakteerd.
  • Scheve gezichten van het vriendinnenclubje wanneer mijn cliënte aankondigt dat ze liever een tijdje geen wijn drinkt.
  • Mensen die overdag zoveel energie van mijn cliënt zuigen, zodat hij/zij s ’avonds uitgeput op de bank hang. Het gevolg is dat de energie uit dan  uit de koektrommel wordt gehaald i.p.v. van de loopband.

Ik hamer er altijd op dat naast het veranderen van het eetpatroon bewegen heel belangrijk is om af te vallen of je energielevel te verbeteren. Toch krijg ik heel vaak tijdens het tweewekelijks-wekenlijks consult te horen dat het bewegen niet is gelukt omdat het zo druk was op werk of er allerlei gezinszaken voor gingen.

Toch zie ik bij veel cliënten na een tijdje dat ze zelf inzien dat ze steeds in deze valkuilen lopen. En dat zij zelf verantwoordelijk zijn om er niet meer blind in te lopen, maar er met een grote boog omheen te lopen. Ze zijn het zo zat dat ze echt besluiten om het helemaal anders te gaan doen. En dan gaat echt de knop om. Dat heeft echt tijd nodig. Dat is de tijd die mensen nodig hebben om onbewust onbewust handelen te veranderen in onbewust bewust handelen.Ik voel ook echt wanneer een client dat punt heeft bereik. Ineens beseffen ze dat ze het aan zichzelf verplicht zijn om niet alle taart en saucijzenbroodjes die ze voorgeschoteld krijgen op te eten uit beleefdheid. Dat ze niet verplicht zijn om maar weer mee te helpen die wijnfles(sen) leeg te maken met hun vriendinnen die de (tijdelijke) verandering niet gezellig vinden.  Dat ze juist trouw moeten zijn aan zichzelf. Dat ze trouw moeten zijn aan de afspraak die ze met zichzelf hebben gemaakt om een poosje niet te drinken. Ze  gaan ineens beseffen dat energiezuigers misschien niet de beste mensen zijn om mee om te gaan. Ze zien dat het maken van een weekplanning helpt om tijd voor zichzelf vrij te maken om twee of drie keer in de week iets voor zichzelf te kunnen doen.

Ze zijn dit aan zichzelf verplicht omdat zij hebben betaald voor hun traject. Ze zijn het ook aan zichzelf verplicht omdat zij degene zijn die elke twee weken bij mij op de weegschaal moeten wegen en het verdienen om een goed resultaat te boeken.

Kortom…omdat ze het waard zijn.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.