PROUD-TODAY-BLOG-afvallen-met-een-Proud-Today-voedingscoach-in-Amsterdam-IJburg-of-online

Last van ‘late night’-snack behoefte? Neem een granaatappel!

Net als andere mensen die tot laat achter hun computer werken krijg ik op een bepaald moment ook ‘lekkere trek’.

Net als zoveel andere mensen ben ik vaak nog tot laat in de avond bezig Net als zoveel andere mensen die tot laat achter hun computer werken krijg ik op een bepaald moment ook ‘lekkere trek’. Je wordt moe, je krijgt het een beetje koud, je bent nog lang niet klaar en het moet echt af, dan ga je vaak een beetje lopen ‘zoeken’.

Vorige week zat ik ook nog laat in de avond achter de computer de administratie te doen tot ik ineens trek kreeg. Er lag nog wat overgebleven snoep in de kast, maar daar wilde ik niet aan beginnen. Toen vond ik in de lade van de koelkast een granaatappel.

Iedereen die wel eens een verse granaatappel heeft gegeten weet dat het best een werkje is om de pitten eruit te krijgen. Je bent zo 10 minuten verder. Maar dat is bij zo’n snackbehoefte in de avond juist heel erg goed. In die 10 minuten dat je bezig bent om de pitjes uit de granaatappel te krijgen ben je even gefocust op iets anders dan ‘whatever’ je aan het doen was en het geeft je hoofd ook de tijd om de drang naar slechte snacks (waar we toch het snelst naar geneigd zijn te grijpen) los te laten.

Voor diegene die nog nooit een verse granaatappel hebben gegeten; je snijdt de granaatappel doormidden en slaat met de bolle kant van een grote lepel de pitjes uit de beide helften. Gebruik een hoge kom want het kan behoorlijk spetteren.

Granaatappelpitjes zijn zoet, sappig en knapperig, alle ingrediënten die je zoekt in een lekkere snack. De granaatappel is caloriearm en bevat een aantal zeer waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine C voor een goede weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en een gezond hart en vitamine B5 dat bijdraagt aan een goed energieniveau en een goed functionerend zenuwstelsel. Verder zitten granaatappels boordevol antioxidanten. Antioxidanten beschermen onze lichaamscellen tegen de aanval van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen ons lichaam onherstelbare schade toebrengen. Net als elk ander fruitsoort bevat de granaatappel ook fruitsuikers maar de opname van deze suikers wordt vertraagd door de aanwezigheid van de natuurlijke vezels.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.