Munch, munch, munch met de geroosterde kikkererwt!

Munch, munch, munch met de geroosterde kikkererwt!

Oké, je moet er iets meer moeite voor doen dan een zak chips opentrekken of een graai te doen in het overgebleven Sint-Maarten snoep van je kind. Maar al je een muncher bent net als ik is dit een fijne snack die je bloedsuikerspiegel niet over de rooie krijgt. Het woord munchen bestaat trouwens niet, dat heb ik zelf bedacht. Als ik iets eet waarvan ik gedachteloos door kan kan blijven eten dan vind ik dat munchen. Munch, munch, munch!

Ik heb verschillende recepten bekeken op het internet waar een goed portie geroosterde kikkererwten aan dient te voldoen en dan blijkt dat ze vooral knapperig moeten zijn en liever niet verbrand. Voor die knapperigheid is het belangrijk dat je de kikkererwten eerst voordroogt op 180 graden in de oven zonder olie en specerijen. Vervolgens rooster je ze nog een keer in de oven op 180 graden met olie en specerijen.

Nou snap ik ook dat niemand voor een snackje dat binnen 5 minuten op is 30 minuten in de keuken wil staan. Daarom heb ik getest wat de kortste bereidingstijd is om de (voor mij) perfecte geroosterde kikkererwten te krijgen. Het kan vast altijd beter maar ik vond deze echt prima te eten.

Trouwens, heel eerlijk, ik lees overal dat je de velletjes er eerst moet afhalen. Dat heb ik steeds braaf gedaan maar bij het testen had ik daar geen zin meer in. Ikzelf heb geen verschil gemerkt.

Waarom de kikkererwt?

Kikkererwten zijn laag in calorieën, bevatten geen suiker, bevatten wel vezels en eiwitten en gezonde vetten. Ook zitten kikkererwten vol met tryptofaan en tryptofaan is een eiwit dat bijdraagt aan de productie van serotonine. En serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd.

Wat heb ik gebruikt voor mijn geroosterde kikkererwten?

  • 100 gram kikkererwten uit een glazen pot
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • Een beetje zeezout
  • 1 el olijfolie traditioneel

Maar je kan natuurlijk elk specerij gebruiken die je wilt, zoals knoflookpoeder, gember, kaneel, chilipoeder, za’atar, ras el hanout en Italiaanse kruiden. Noem maar op en leef je uit.

Hoe heb ik ze gemaakt?

Ik heb eerst de kikkererwten onder koud water afgespoeld en 10 minuten "kaal" geroosterd in de oven op 180 graden. Daarna heb ik de specerijen en olie door de kikkererwten geschept en gezorgd dat elke kikkererwt een laagje specerij- olie kreeg. Vervolgens roosterde ik de kikkererwten weer 10 minuten op 180 graden. Paar minuutjes af laten koelen en munchen maar!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.