Een roze ontbijtje

Een roze ontbijtjeTijdens koude dagen ontbijt ik graag met havermout maar zodra het lichter wordt buiten krijg ik vanzelf meer zin in frissere ontbijtjes.

Vaak is dat gewoon wat yoghurt met muesli maar wanneer ik wat meer tijd heb maak ik graag dit roze ontbijtje..

Het is supergezond want het is op basis van magere kwark (lekker veel eiwitten) verse aardbeien (diepvries kan ook maar die vind ik zelf niet zo geschikt als garnering) Je kunt natuurlijk ook kiezen voor frambozen of blauwe bessen of een mix.

Gebroken lijnzaad, geroosterde pistachenoten en avocado leveren de gezonde vetten en deze vetten zorgen naast de eiwitten uit de magere kwark voor een nog langer verzadigd gevoel. Bovendien maakt de avocado het ontbijtje lekker romig.

Ik gebruik voor dit recept:

  • 150 gram magere kwark
  • 100 gram aardbeien
  • Een halve avocado
  • 15 gram geroosterde pistachenoten
  • 7 gram gebroken lijnzaad.

Ik houd een paar aardbeien achter voor de garnering en Ik hak de pistachenoten even grof. Ik doe het grootste deel van de aardbeien, avocado en lijnzaad samen met de kwark in de blender. Voor de garnering gebruik ik de overgebleven aardbeien en de gehakte pistachenoten.

Ik warm de pistachenoten wel nog heel even op in een droge koekenpan voor meer smaak.

Wie nu vreest dat dit ontbijtje minstens 900 calorieën bevat kan ik geruststellen. Het bevat slechts 396 calorieën wat echt helemaal prima is voor een verantwoord ontbijtje. En natuurlijk is het goed om je calorie inname een beetje in de gaten te houden maar het is vooral belangrijk dat je 3 maal per dag een voedzame maaltijd eet. Een voedzame maaltijd bevat gezonde vetten, vitamines en mineralen en vezels. Een voedzame maaltijd bevat geen toegevoegde suikers (teveel) verzadigde vetten of allerlei kleur-geur- en smaakstoffen.

 

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.