Homemade selleriesalade, lekker!

Homemade selleriesalade, lekker!

Van de week had ik ineens een onbedwingbare trek in selleriesalade.

Ik kocht een bakje, gewoon zo’n ordinaire, bij de Appie, hey, ook de voedingscoach heeft wel eens een “weak” moment. 

Dus ik dat bakje gekocht en ja, dan valt dat toch tegen. Het is veel te zoet, dat vooral. Ik kan niet zeggen dat het te vet was, want ik vond het vooral een soort yoghurtachtig, waterige substantie, maar vooral dat zoetige vond ik echt heel vies.

Toen dacht ik: dit kan ik zelf véél beter, ik ga een healthy selleriesalade maken, want selleriesalade is voor mij gewoon pure nostalgie en met een klein beetje effort pimpen we deze ouwe trouwe helemaal op en misstaat hij helemaal niet in de nieuwe tijd. 

Ik ben dus aan de slag gegaan met een selderijknol, Griekse yoghurt 0 % vet

een klein beetje honing, wat walnootolie, wat witte wijnazijn en versgemalen zeezout en zwarte peper. 

Het werd een heerlijke frisse salade die je gewoon kan eten. Natuurlijk kan je gewoon alles eten hè, dat moet je helemaal zelf weten. Maar voor diegene die het met mij eens zijn dat je niet maar gedachteloos alles naar binnen kan plempen is dit heerlijk voor op een boterham of toastje.

Recept: homemade selleriesalade

Dit heb je nodig:

  • ½ knoldelderij
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • een beetje walnootolie naar smaak
  • een beetje witte wijnazijn naar smaak
  • versgemalen zeezout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

  • Rasp de knolselderij en meng deze met de Griekse yoghurt.
  • Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper, zeezout en honing.
  • Voeg vervolgens de walnootolie en witte wijnazijn toe en proef en voeg net zo lang toe tot het helemaal naar jouw smaak is. 

Hoe makkelijk wil je het hebben?

Nog even ten overvloede, we willen allemaal zo gezond mogelijk oud worden, dan is het goed om je eetpatroon een kritisch te bekijken. Als je wilt dat je lichaam je trouwe bondgenoot is in je leven moet je ook aardig voor hem zijn. En hé, af en toe een lekker stuk chocolade of een echt lekker taartje of een stukje kaas met een glaasje wijn is ook aardig voor je lichaam. Maar dan moet je er wel echt van genieten, dan is het namelijk goed voor je  gelukshormoontjes ;-))

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.