Tinto de Verano, Salud!

Tinto de Verano, Salud!

Een aantal weken geleden poste ik een blog over Spritzer.

Spritzer is een drankje dat bestaat uit 1/3 witte wijn, 2/3 Spa rood, ijsblokjes en een schijfje citroen. Het is een goed alternatief voor mensen die zijn geboren met een Bourgondische inslag maar daarnaast ook hun buikje strak willen houden J

De Spritzer heeft mij serieus door de zomer heen geholpen. Ik had helemaal geen zin meer in een gewoon glas wijn, want dat vond ik ineens zó zwaar.

Als je lekker in de namiddag gaat borrelen met Spritzer word je daar helemaal niet duf van, wat met een gewoon glas wijn vaak wel het geval is. Je blijft helder in je koppie waardoor je minder snel geneigd bent om een pizza te bestellen of patat te halen en gewoon even dat pastaatje of die salade gaat maken voor diner, zoals je had gepland die ochtend.

Nou was ik van de week in de Albert Heyn en daar zag ik ineens hele lieve zomerse rode flesjes met zo’n typische Spaanse uitstraling staan tussen de gewone wijnen en de alcoholvrije drankjes. Dat was mijn kennismaking met Tinto de Verano, dat kende ik dus nog helemaal niet.

Ik las dat er rode wijn inzat, koolzuurhoudend water en wat citroenachtige substanties.

Ik nam de flesjes mee naar huis en het was wel ok. Prima smaak maar het zijn kleine flesjes, dus in 3 goede slokken heb je het leeg. En dan ben ik snel geneigd om een 2de, een 3de enz. enz. leegte drinken. Dat leek mij een beetje kostbaar dus ik besloot het gewoon zelf te maken.

Een Tinto de Verano wordt meestal gemaakt met 1/3 deel rode wijn, 2/3 deel Bitter lemon of Sprite, wat schijfjes sinaasappel en ijsblokjes.

Ik maak m’ toch ietsje anders, ik meng 1/3 deel rode wijn met 2/3 deel Spa rood. Daar voeg ik dan uitgeperst citroen en sinaasappel naar smaak aan toe en maak dit vervolgens af met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel, deze combinatie is helemaal niet zoet, maar vooral heel fris.

We lopen langzaam maar zeker tegen het eind van de zomer maar er zullen nog genoeg mooie warme dagen of zwoele avonden zijn waarbij je zin hebt om te borrelen en daar is de Tinto de Verano heel geschikt voor, niet alleen qua samenstelling maar ook qua look.

Het heeft een beetje die warme, zwoele oranje zomeravondlook die helemaal past in de aanloop naar het najaar.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.