Eerste hulp bij alcohol behoefte

Eerste hulp bij alcohol behoefte

 Een van de redenen waardoor mensen aankomen is alcohol.

Alcohol veroorzaakt een buikje. Alcohol bevat suiker. Suiker dat niet wordt verbrand wordt opgeslagen in je vetmassa en dan het liefst rondom je middel.

Vooral vrouwen rond de vijftig merken dit. Rond je vijftigste gaat je stofwisseling omlaag. Dit betekent dat je lichaam minder voedingsstoffen, dus minder calorieën per dag nodig heeft.

Met mooi weer wordt er door veel mensen van vrijdag tot en met zondag geborreld. En dat gaat meestal samen met kaasjes, stokbrood en chips.

Ik ga niet zeggen dat je gewoon niet moet drinken. Kansloos, weet ik zelf ook. IK woon ook in een heel gezellige straat waar iedereen met mooi weer met flessen wijn en hapjes naar buiten komt. En dat is ook fijn en supergezellig. Je moet wel heel stevig in je schoenen staan als je dan met de deuren dicht binnen gaat zitten. En dat moet je ook gewoon niet doen. Je moet een balans vinden dat voor je werkt, waarbij je gezellig mee kan doen maar daarnaast ook de rust in je hoofd bewaard. Want daar word je ook gek van: iedere keer op maandagochtend niet fit zijn en balen dat je 3 dagen te veel gedronken gegeten en te weinig bewogen hebt.

Wat kan je doen?

Tip 1.vul je wijnglas voor 1/3 met wijn en voor 2/3 met Spa rood. IJsklontje erbij, misschien een schijfje citroen.

Heb je nou een taai brein die je de hele tijd laat denken aan een glas wijn zonder water terwijl je je moedig aan je glas wijn- water probeert te houden, begin dan andersom.

Vul je glas dan voor 2/3 met wijn en voor 1/3 met water.

Het is heel maf maar dan denkt je brein: “oh ik heb een vol glas wijn met een beetje water” En dat is veel beter te verteren voor je brein, want je brein houdt niet van veranderingen.

Ik heb daar eerder al twee keer een blog over geschreven:

Je kunt het dan langzaam opbouwen naar 1/ 2 wijn ½ water en vervolgens naar 2/3 water en 1/3 wijn. Het zou mooi zijn al het je uiteindelijk lukt om uit te komen op maximaal 2 glazen wijn met een glas water tussendoor.

Maar geef jezelf de tijd.

Tip 2. Zorg dat je je vriendinnen mee krijgt. Veel mensen zien eten en drinken als troost of beloning. Maar veel vrouwen willen ook een fit en slank lichaam. Je vriendinnen balen ook van een opkomend randje om hun middel.

Praat erover. Ga op zondagochtend samen een flik stuk lopen van 10;000 stappen.

Dan heb je én je ontspanning gehad en jullie komen ook een stuk fitter het weekend uit.

Tip 3. Besteed wat meer aandacht aan wat je op tafel zet bij de borrel.

Vaak worden er bij AH van die plastic bakjes gekocht met borrelhapjes. Ze zien er heel leuk uit, maar ze bevatten vaak veel vet en suiker.

Maak een grote schaal met cherrytomaatjes, worteltjes, komkommer en paprika. Maak daarbij een dip van magere kwark of Griekse yoghurt (max 2 % vet) en verse kruiden naar smaak.

Zet bakjes met rauwe noten (niet caloriearm, wel beter dan chips), olijven, popcorn druiven en aardbeien op tafel.

Tuurlijk kan je ook wel kaasjes en chips neerzetten maar maak de verhouding 2/3 tot 1/3.

Tip 4 maak een planning voor aankomende week zodat je het volgende weekend met een rustig hoofd je weekend in kunt. Met een opgeruimd hoofd heb je meer kans dat je je aan je goede voornemens houdt. Stress en vermoeidheid zijn DE ingrediënten voor slechte keuzes.

Als je ook een planning voor je weekend maakt ben je helemaal goed bezig.

Onthoud dat je dit niet doet om jezelf van alles te verbieden maar dat je het doet om goed voor jezelf te zorgen.

Zorg dat je terug kan kijken op een leuk en gezellig weekend maar zorg ook dat je maandag energie hebt om er een goede week van te maken.

Voor de mannen. Je kunt beter 2 glazen bier drinken met een glas water tussendoor dan een paar alcoholvrije biertjes. Voordeel van alcoholvrij bier is dat de alcohol niet naar je hoofd stijgt, nadeel is dat ze veel meer suiker bevatten dan gewoon bier.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.