Ken jij matcha latte al?

Ken jij matcha latte al?

Matcha latte is een gezond en lekker warm drankje. Ik drink het vaak in de ochtend in plaats van koffie.

Matcha latte maak je met matchapoeder. Matchapoeder wordt gewonnen uit de bladeren van de groene theestruik. Drie weken voor het plukken worden de theestruiken overschaduwd met doeken of stro.

Het gebrek aan zonlicht compenseren de bladeren door extra chlorofyl aan te maken. Chlorofyl is het stofje dat planten hun groene kleur geeft.

Hoe meer chlorofyl er in het blad zit dat als poedertje in jouw potje terechtkomt hoe beter de kwaliteit Als de poeder mooi felgroen is zit je redelijk goed (helemaal 100 % weet je het natuurlijk nooit).

Chlorofyl is echt een topstofje. Chlorofyl zelf helpt bij het ontgiften van het lichaam maar het bevat daarbij ook nog de vitamines A, C, E en K. Deze vitamines bevatten antioxidanten en antioxidanten beschermen onze lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Verder bevat het de mineralen magnesium, calcium en ijzer.

Matcha heeft wel een beetje een bittere smaak, daar kun je van houden of…aan wennen.

Hoe maak je een matcha latte?

Dit heb je nodig:

  • 1 tl Matchapoeder
  • 100 ml water
  • 150 ml havermelk.
  • 1 tl. honing of agavesiroop

En zo maak je het:

Het water moet niet te heet zijn dus eigenlijk net onder de kook. Als je een Quooker hebt laat je het water gewoon even afkoelen.

Matcha moet je altijd even loskloppen zodat je geen klontjes houdt en daar kun je zo’n fancy wisker voor aanschaffen maar je kunt de matcha ook gewoon even losschudden in een schoon en leeg (duuh) jampotje

Verwarm de havermelk en terwijl dit doet klop je de havermelk op met een garde.

Als je in het bezit bent van een melkopschuimer kan je deze wellicht ook gebruiken. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe havermelk het doet in een melkopschuimer.

Doe de matchapoeder in een glas en schenk daar het water bij. Roer dit nog een keer door ik even door en schenk de havermelk erbij.

 Voor de lekker kun je een theelepel agave of honing toevoegen maar ook een combinatie van kaneel, kardemom en gember is heel lekker. Dat moet je zelf even uitproberen.

Klinkt dat chlorofyl je nou wel goed in de oren maar pieker je er niet over om je koffie in te ruilen voor een matcha lamawattus?  Dan kun je ook altijd nog een pot Lean & Green aanschaffen (Proud Today Lean & Green, je opkikkertje in de ochtend!) Lean & Green barst ook van de chlorofyl en meng je gewoon met water. Geinteresseerd? Stuur een mail naar esther@proudtoday.com

 Ik drink de matcha latte als ik er zin in heb maar de Lean and Green drink ik al jaren elke dag.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.