Pas op voor de kraak!

Pas op voor de kraak!

De heerlijke decembermaand komt er weer aan. Met lekkere geuren van versgebakken speculaas probeert de supermarkt ons te verleiden om allerlei lekkernijen te kopen.

Prima natuurlijk. Het is voor heel veel mensen ook een heel gezellige tijd en daar moeten we niet te veel in rommelen. Daar moeten we vooral van genieten. Dat vind ik, maar ik val dan ook in de categorie decembermaandsukkel die het liefst 24 uur per dag Sky Radio (in december voor de gelegenheid tot the Christmas Channel omgedoopt) luistert.

Maar er schuilt wel enig gevaar in deze maand voor de mensen die toch moeite hebben om enige maat te houden en eten zien als een vorm van onrust vermijden of vermoeidheid te verhelpen.

Mooi voorbeeld: ikzelf, afgelopen zaterdagmiddag om een uur of vijf.

Het was een leuke, maar drukke dag.

Eerst moest mijn dochter voetballen in Almere om 8:30 uur.

Daarna hebben we nog de halve middag in de haven van IJburg rondgehangen voor de intocht van Sinterklaas. Toen nog even aan het eind van de middag hurry up boodschappen doen.

De combinatie van moe zijn, lunch overslaan en een Gluhwein in de haven zorgde ervoor dat ik een zak paprikachips in mijn karretje deed.

Dat geeft op zich niks, het is zaterdag en dan vind ik een glaasje wijn aan het eind van de dag met een schaaltje chips erbij heel lekker.

Maar ik was nog niet in de auto gestapt of ik had de zak al open en binnen no time was hij halfleeg. Automatisch ga ik dit dan als een professional analyseren. Hoe komt het nou dat ik binnen 10 minuten (veel verder is het niet van supermarkt naar huis) al een halve zak paprikachips op heb? Zo lekker is het nou ook weer niet. Ja, lekker genoeg om een klein schaaltje bij de wijn te eten, maar niet om onbewust de een na de andere hand naar binnen te werken. Ik weet het! Het is dat kraakje!

Dat verdomde kraakje zorgt ervoor dat ik steeds weer denk: ” nog eentje”. Ik was moe en ik had trek en dan ben ik gewoon een weerloos slachtoffer voor krakerige producten die lekker weghappen zoals paprikachips…en pepernoten. Dus, pas op!

Staat er op een kantoor steevast een goedgevulde pot pepernoten en trekt deze aan als een magneet?

Baal je daarvan en vervloek je die collega die die pot heeft neergezet?

Begin er dan gewoon niet aan. Want als je al moe bent dan is het heel moeilijk om weerstand te bieden tegen dat kraakje.

Je zou standaard een bakje ongezouten noten mee kunnen nemen naar werk.  Of maak in het weekend een simpel soepje die je dan elke dag meeneemt naar werk.

Ga eens een paar avonden lekker vroeg naar bed (met een leuke Netflixfilm) en neem wat meer afstand van de dingen die om je heen gebeuren en waar je onrustig van wordt. Ik zeg niet dat je je handen overal van af moet trekken. Maar juist door wat afstand voor jezelf te creëren kom je vaak op heel mooie oplossingen in plaats van dat de situatie een loopje met je gaat nemen.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Zie je even door de bomen het bos niet waar je moet beginnen? Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier op deze website

1 reactie 1

Helen van der Voort op

haha zo herkenbaar! Ik ben een echte zoetekauw en vind deze tijd van speculaas, pepernoten marsepein en roomfondant ontzettend moeilijk. Neem me dan ook voor als ik iets wil snoepen dan haal ik ook echte lekkere snoeperij bij de bakker vandaan en dan hoef je niet zo’n grote hoeveelheid te halen zoals de verpakkingen bij supermarkt en dan neem je ook echt de tijd om bewust er van te genieten. En volgende dag weer in het gareel. Het proberen waard!

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.